Mam mały problem z funkcją imagecreatetruecolor().
Otóż gdy chce, aby tło było przeźroczyste, napisałem nastepujący kod:

$color = imagecolortransparent($obraz, $czarny);
imagefill($obraz,0,0,$color);
imagecolortransparent($obraz,$color);

Niestety nie działa tak jakbym chciał, tzn. gdy np. na obrazku mam tekst koloru czarnego i przezroczyste tło z drugą zmienią w funkcji imagecolortransparent z generowanym czarnym kolorem, tekst jest zamazany...

Ma ktoś jakieś pomysły jak obejść to, aby tekst wyglądał normalnie i miał przeźroczyste tło?
Nadamieniam iż, w skrypcie mam bardzo dużą ilość generowanych kolorów...

Proszę o pomoc, z góry dzięki.