[PHP] phpmailer

0

Zalozylem konto na ovh. Nie udostepniaja funkcji mail(), wiec probuje skorzystac z phpmailer (sugerowany przez ovh).
Zrodlo: http://60free.ovh.org/pl/support/support_guidesPhpMailer.html

Skopiowalem skrypt, ustawilem swoje parametry, ale juz na poczatku pojawia sie komunikat przy probie wyslania maila:
Warning: require(phpmailer/class.phpmailer.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/2/b/r/2brothers/www/form.php on line 31

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'phpmailer/class.phpmailer.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/2/b/r/2brothers/www/form.php on line 31

Linia nr 31 w moim skrypcie
require("phpmailer/class.phpmailer.php");

Czy wczesniej musze cos jeszcze zainstalowac? Bo nie wiem gdzie lezy blad...</i>

0
GEGE napisał(a)

Bo nie wiem gdzie lezy blad...</i>

to może być wskazówka:
Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'phpmailer/class.phpmailer.php'

... jesteś pewny, że ścieżka do pliku class.phpmailer.php jest prawidłowa, a jeśli jest, to czy uprawnienia dostępu do pliku są odpowiednie?

0

Juz dziala. Nic nie zmienilem - po raz kolejny usunalem katalog z serwera i wrzucilem go jeszcze raz.

Teraz skrypt dziala, ale pojawia sie komunikat
There has been a mail error
Language string failed to load: from_failed [email protected]

Kod skryptu:

<?php
$imie = $_POST['imie'];
$mail = $_POST['mail'];
$temat = $_POST['temat'];
$tresc = $_POST['tresc'];
$tresc2 = 'Od: '.$imie."\n".'Email: '.$mail."\n\n".'Tresc: '."\n".$tresc;

require("phpmailer/class.phpmailer.php");
$mail = new PHPMailer();

$mail->PluginDir = "phpmailer/";

$mail->Host = "smtp.wp.pl";//adres serwera SMTP
$mail->Username = "[email protected]";//nazwa użytkownika
$mail->Password = "moje hsalo";//nasze hasło do konta SMTP
$mail->SMTPAuth = true;

$mail->From = "[email protected]"; //adres naszego konta
$mail->FromName = "2brothers";//nagłówek From
$mail->Mailer = "smtp";
$mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/");


$mail->Subject = $_POST['temat'];//temat maila

// w zmienną $text_body wpisujemy treść maila
$text_body = $tresc2;

$mail->Body = $text_body;
// adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress'
$mail->AddAddress("[email protected]","Jurek");

if(!$mail->Send())
{
 echo "There has been a mail error <br>";
 echo $mail->ErrorInfo."<br>";
}
else
{
 echo "mail sent <br>";
}

// Clear all addresses and attachments
$mail->ClearAddresses();
$mail->ClearAttachments();
?>

Co jest zle??

0

no tak na oko to chciało ci wyrzucić komunikat że pole "From" jest błędne, ale nie znalazło odpowiedniego tekstu w wybranym tłumaczeniu

jesteś pewny że dobrze wpisałeś hasło, serwer, login - czy login na wp jest pełnym adresem mail ? sprawdź czy np ze skrzynki interii wyśle, bo możliwe że np ten IP serwera jest zablokowany do wysyłania maili na wp

0

Zmienilem na serwer interii i dziala. Dzieki.

0

Witam. Nie moge skonfigurować phpMail na ovh. Wyskakują mi błędy

Warning: PHPMailer::include_once(phpmailer/class.smtp.php) [phpmailer.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/b/a/r/barcin/www/phpMailer/class.phpmailer.php on line 515

Warning: PHPMailer::include_once() [function.include]: Failed opening 'phpmailer/class.smtp.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/b/a/r/barcin/www/phpMailer/class.phpmailer.php on line 515

Fatal error: Class 'SMTP' not found in /home/b/a/r/barcin/www/phpMailer/class.phpmailer.php on line 583

<? require("phpMailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->Host = "smtp.o2.pl";//adres serwera SMTP $mail->Username = "[email protected]";//nazwa użytkownika $mail->Password = "haslo";//nasze hasło do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->From = "[email protected]"; //adres naszego konta $mail->FromName = "2brothers";//nagłówek From $mail->Mailer = "smtp"; $mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/"); $mail->Subject = "wysłałem maila";//temat maila // w zmienną $text_body wpisujemy treść maila $text_body = "wyslany mail"; $mail->Body = $text_body; // adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress' $mail->AddAddress("[email protected]","Jurek"); if(!$mail->Send()) { echo "There has been a mail error
"; echo $mail->ErrorInfo."
"; } else { echo "mail sent
"; } // Clear all addresses and attachments $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); ?>

Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam zrobić.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1