php upload

0

Mam problem z wysylaniem za pomoca php plikow na server, do 2 MB jeszcze jakos idzie, ale czy jest mozliwosc wyslania plikow np. 20 MB, prosze o jakies wskazowki
Pozdrawiam

0
php.ini napisał(a)

upload_max_filesize = 2M

Domyślnie jest 2MB i póki tego nie zmienisz nie wrzucisz większych plików.

0

mozesz lokalnie zmienic wpis w php ini i wysyac wieksze pliki nizestto w php ini zapisane za pomoca .htaccess ale jak juz ie pamietamale mozna na potreby skryptu zmieiac niektore rzeczy

0

Wielkie dzieki wszystkim za rady , na poczatek sprobuje wstawic w skrypt upload_max_filesize = 20M i zobacze jak sie sprawdza
Pozdrawiam

0
dtpteam napisał(a)

Wielkie dzieki wszystkim za rady , na poczatek sprobuje wstawic w skrypt upload_max_filesize = 20M i zobacze jak sie sprawdza
Pozdrawiam

To nie zadziała. Jak już, to ini_set, czy jakoś tak.

0

A może:
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="maksymalny_rozmiar_w_bajtach" />

??
Chociaż nie wiem, czy to coś da
0

nie

0
Coldpeer napisał(a)

A może:
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="maksymalny_rozmiar_w_bajtach" />

> ??
> Chociaż nie wiem, czy to coś da

To tylko jest obsługiwane przez przeglądarkę, tzn. jeśli plik bedzie wiekszy to przegladarka nawet nie bedzie probować wysłać tego pliku. Jeśli tego nie ma (albo jeśli przeglądarka to olewa np. FF) nastąpi próba przesłania i serwer zwróci błąd, jeżeli plik był większy niż max określone w php.ini (w efekcie upoad będzie nieudany)

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0