[js][php] zmiana rozmiaru okienka i przejście do strony

0

Witam!

Mam taki problem. Robię skrypt do galerii, każde zdjęcie jest innego rozmiaru (głównie chodzi o zdjęcia poziome i pionowe). Mam już opracowany skrypt, ale brakuje mi jednej rzeczy. A mianowicie: mam otwartego popupa gdzie wyświetlam zdjęcia. W tym popupie jest skrypt galerii, który wyświetla obecne zdjęcie oraz wyświetla nawgiację (zdjęcie w tył, zdjęcie w przód itp). I teraz chcę po kliknięciu zdjęcia w przód, żeby otwarło się to zdjęcie (z tym nie ma problemu) oraz żeby okienko zmieniło swój rozmiar (na taki, który zwróci funkcja którą też już mam).

Pytanie jak to zrobić?
Bo jak zmienić rozmiar okna to ja wiem <A HREF="javascript:resizeTo(640,480)">Ustaw wielkość (640x480)</A> ale czy można tą funkcję wywołać jakoś inaczej, bo przez hiperłącze muszę wywołać zmianę obrazka, czyli <a href="?zdjecie=2">nastepne</a>

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

0

A czemu nie mozesz na poczatku tej nowej strony walnac tego kawalku kodu??
Nie przy onload, bo bys musial czekac az sie zdjecie sciagnie, ale np zaraz po body:
<script>resizeTo(640,480)</script>
Po otworzeniu strony automatycznie zmieni Ci rozmiar do tego ktorego potrzebujesz

0

Podpowiem tylko, że chyba jedynie Internet Explorer zezwala na zmianę wielkości okna zawsze - inne przeglądarki mają to wyłączone choć można włączyć, ale wątpię, że sporo ludzi to włącza.

0
Marooned napisał(a)

Podpowiem tylko, że chyba jedynie Internet Explorer zezwala na zmianę wielkości okna zawsze
IE tez ma mozliwosc blokowania tego, tzn jesli zadane wielkosci sa za duze (np wykraczajace poza wielkosc ekranu) :D

0

Dzięki wielkie! O to mi właśnie chodziło :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1