PHP + Flash i utrzymywanie sesji

0

Mam taki system że gość loguje się na strone, dane sa zapisane w sesji:
session_start();
session_set_cookie_params(time()+606024*14,'/','.xxxxxx.pl',true);

Potem wchodzi na podstrone w której jest umieszczony flash
Flash odczytuje dane z PHP umieszczoengo na tym samym serverze, niestety sesji on juz nie wykrywa.

Dąże do tego by po wejscu na podstrone z flashem pokazywlao we flashu dane z sesji

Czy ktoś ma z tym doświadczenie ??

0

nie mam z tym doświadczenia, no ale podejrzewam że flash pobierając informacje ze strony nie wysyła żadnych ciasteczek bo musiałby program wykrywać co to za przeglądarka, gdzie trzyma ciacha etc. jedynie przy pobieraniu musiałbyś dać pobranie zamiast normalnego urla to urla z SIDem czyli od strony kodu html wpisujesz uruchomienie flasha z parametrem sesji, flash odczytuje parametr i dodaje sid do zapytania dla pobieranych danych

0

a potem flash przy interpretacji zapytania wpierw wykonuje przypisanie sesji ? :
session_id($zmeinna_z_flasha);

0

zna ktoś tu falsha i wie jak odpalic go z parametrem ????

0
shivanwk napisał(a)

zna ktoś tu falsha i wie jak odpalic go z parametrem ????

odpalić z parametrem normalnie flash.swf?sid=bleble... gorzej z pobraniem tego z flasha ;) nie, no w sumie to ja nie wiem jak ale wiem że się da, a czego używasz w ogóle do robienia flasha ?

flash nie dokonuje żadnego przypisania sesji, byle żeby strona którą on pobiera miała session_start i nie ustawionego używania tylko ciasteczek dla sesji

0

HTML

<param value="u2=PL&amp;u1=shivan" name="flashvars"> AC loadVariables(_root.u2, this); _root.domena = u2;

i zeby na reszcie przegladarek dzialalo to tez trzeba dac to
<embed src="plik.swf?zmienna=sdsds">

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1