[php]problem z sesjami/cookies po instalacji Delphi 2005

0

Witam ;)
Ostatnimi czasy z sesjami czy cookies w php nie miałem problemów, do czasu, gdy wczoraj zainstalowałem sobie Delphi 2005. W ogóle jakby php nie obsługiwało ciastek czy sesji :[ Delphi instalowało jakieś dodatki i w ogóle, ale nie wiem czy to może mieć z tym związek... Bo co ma delphi do php? :) Jakby się kto pytał, to w przeglądarkach mam włączoną usługe cookies (btw. testowałem w innych też).

php.ini:
session.save_path = "c:\windows\temp"
session.use_cookies = 1
session.cookie_path = "c:\windows\temp"
register_globals = Off

Wiecie może jak rozwiązać ten problem [???] Za odp. z góry thx [browar]

0

Czekaj, jeszcze raz. Masz postawiony serwer obsługujący PHP i na tym samym kompie zainstalowałeś Delphi, dobrze rozumuję? Jeśli tak, to powiedz może co to za serwer. Może jakieś ścieżki mu się pokrywają z tymi używanymi w Delphi. Najbezpieczniej wszelkie takie dziwne pliki trzymać tam, gdzie masz zainstalowany serwer, to nie powinno być takich problemów.

0

os: Windowsie XP Pro
serwer www: Apache 2
php: 4.3.2

php i apache'a mam w c:\usr. A delphi nic z tą ścieżką nie ma związanego. A tak w ogóle to normalnie wszystkei skrypty php chodzą. Tylko sesjei ciasteczka się walą ;(

Delphi mam w c:\program files\borland\bds 3.0. PHP też nic z ta ścieżką nie ma wspólnego...

Ma ktoś jakiś pomysł? [wstyd]

0

Czekaj, CIASTECZKA powiadasz? To ja już nie wiem... Sesje to bym jeszcze zrozumiał (wszak one są na dysku serwera zapisywane), ale ciasteczka to jak dla mnie już totalnie niezależne są...

0

Sesje nie działąją, ciasteczka także... [rotfl]

0

to zainstaluj po prostu jeszcze raz, może jakąś bibliotekę w systemie ci delphi dał starszą (albo nowszą / albo w ogóle o innej treści) niż wrzucił php i tyle, a najlepiej jakbyś nie instalował przez krasnala czy innymi tego typu jak coś ...

0
Adamo napisał(a)

to zainstaluj po prostu jeszcze raz, może jakąś bibliotekę w systemie ci delphi dał starszą (albo nowszą / albo w ogóle o innej treści) niż wrzucił php i tyle, a najlepiej jakbyś nie instalował przez krasnala czy innymi tego typu jak coś ...

No chyba tak zrobię... Wezmę przywracanie systemu na wczoraj (akurat mam na przed instalacją delphi :)).

P.S. nie używam krasnala ani w tym stylu, wszystko instaluję sobie sam :p

<B>EDIT:</B>
już cofnąłem się do tamtego punktu przywracania, przed instalacją delphi, tylko że problem nadal jest... [sciana]

0

to może nie to, ja się nigdy w to przywracanie nie bawiłem to nie wiem nawet jakie informacje są przechowywane, ale może no to po prostu jest wina przeglądarki z której korzystasz, przetestuj może na innej albo poszperaj w jej ustawieniach, albo tylko zobacz czy wysyła strona nagłówki z ciachami - jak wysyła to to tylko i wyłącznie wina klienta

0
Adamo napisał(a)

to może nie to, ja się nigdy w to przywracanie nie bawiłem to nie wiem nawet jakie informacje są przechowywane, ale może no to po prostu jest wina przeglądarki z której korzystasz, przetestuj może na innej albo poszperaj w jej ustawieniach, albo tylko zobacz czy wysyła strona nagłówki z ciachami - jak wysyła to to tylko i wyłącznie wina klienta

Pod innymi przeglądarkami sprawdzałem (nawet napisałem)...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1