[PHP] Statystyka graficznie

0

Wiekszosc z was ma takie fajne statusy... np. taki http://signer.idn.net.pl/static/deus.png wiem ze jest to robione w php heh sam kiedys chcialem takie cos zrobic ale mi sie nie udalo :P dlatego prosze was o pomoc jak takie cos wykonac..jesli ktos ma przykladaowy kod to prosze zapodac tu a jesli nie chcesz tu to zapodaj na mail [email protected]

Bardzo prosze :)

0

<url>www.google.pl</url>
<url>www.php.net</url>

Mozesz ustawic w cronie by co jakis czas odpalalo skrypt ktory bedzie odswiezal obrazek, lub generowac obrazek dynamicznie.

0

szukalem na google i stronach o tematyce php i nic o tym temacie nie znalazlem
dlatego postanowilem napisac ten post
nie programuje w php...w innym jezyku programuje...a bardzo chce miec taki stat na stronie czy forum na ktorym czesto przebywam..


to moze troche prosciej..jak zrobic ten pasek..dalej sam dojde

0

ja sam tego nie robiłem ale wiem ze będzie ci potrzebna biblioteka gd (spokojnie znajdziesz coś w necie) i pliki .htaccess - reguły dzieki którym serwer bedzie traktował skrypt php jako obrazek, powodzenia ;)

0
Kooba napisał(a)

ja sam tego nie robiłem ale wiem ze będzie ci potrzebna biblioteka gd (spokojnie znajdziesz coś w necie) i pliki .htaccess - reguły dzieki którym serwer bedzie traktował skrypt php jako obrazek, powodzenia ;)

To juz mam za soba..heh ale chyba wiem jak zrobic w prosty sposob... mianowicie przez imagefilledrectangle($obrazek, 200, 35, 400, 50, 255); troche to zmodyfikowac i bedzie gites :)

0
Adamo napisał(a)

to może zobacz http://4programmers.net/Forum/229178#229178

To ja mam za soba..z tym nie mam problemu heh

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1