[PHP] Easter Egg w PHP

Odpowiedz Nowy wątek
2005-09-18 19:47
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 godzin temu

0

http://www.4programmers.net/?[...]6-D428-11d2-A769-00AA001ACF42
:)

Podchwycone na Joggu PeCeta

Pozostało 580 znaków

2005-09-18 21:38
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

Lokalizacja: Poznań

0

ROTFL

To w stylu MS - dodawać zbędne bajty, których nikt nie wykorzystuje :P


Pozostało 580 znaków

2005-09-18 22:05

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

kurde, jak ja uwielbiam Easter Egg'i - ale zara - php jest open-source to czemu nikt tego wcześniej nie wykrył ? znaczy byłoby to chyba popularniejsze bo to fajne ;P

nie no - just kidding - ale łatwo wykryć samemu tego easter egga jak ktoś się tylko przyjrzy wyniku phpinfo() a zna ktoś jakąś stronę ze spisami easter egg ?

a czemu to nie działa wszędzie ? np na dhost.info ?

// dop
aha, jest - źródło php:

#define PHP_LOGO_GUID          
"PHPE9568F34-D428-11d2-A769-00AA001ACF42"
#define PHP_EGG_LOGO_GUID      
"PHPE9568F36-D428-11d2-A769-00AA001ACF42"
#define ZEND_LOGO_GUID         
"PHPE9568F35-D428-11d2-A769-00AA001ACF42"
#define PHP_CREDITS_GUID       
"PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000"

Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2005-09-20 16:18

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

ot:
w splash'u diablo I jak pomanewrowac kolorami, negatyw zrobic czy cos kolo rogow diabla pojawi sie napis: 'natalie portman ROX'

:D

Pozostało 580 znaków

2005-09-20 19:24
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 godzin temu

0
kagn_danas napisał(a)

ot:
w splash'u diablo I jak pomanewrowac kolorami, negatyw zrobic czy cos kolo rogow diabla pojawi sie napis: 'natalie portman ROX'

:D

I jeszcze gdzieś się pojawia też "BUY WAR II" ;)
ALe to miało być o PHP, a nie ogólnie o Easter Eggs.

Bo tak ogólnie to ja pamiętam, że w Windows 3.11 dało się zrobić, aby flaga Windows falowała i potem się pojawiał niedźwiadek w oknie "O programie" ;)

Pozostało 580 znaków

2005-09-23 02:12

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

znam jeszcze jeden easter egg w php :P

kiedys uzywajac ConTEXT'a ustawiilem kodowanie domyslne na Unicode i tak zostawilem...
napisalem maly skrypt, odpalam a interpreter ani drgnie :D

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0