[php] dodawanie znaczników typu <b></b> na przy

0

Witam, chciałbym zrobic na swojej stronce dodawanie znaczników typu na przy pisaniu newsa na strone, chodzi mi o cos takiego jak na tym forum przy pisaniu mozna dac przycisk np [b] i pobrubia tekst. Patrzylem na kod Coyote, ale wolal bym cos latwiejszego.</wiki>

</asm>
0

Tego się nie da zrobić w PHP. To jest napisane w JavaScript.

0
Hex napisał(a)

Witam, chciałbym zrobic na swojej stronce dodawanie znaczników typu na przy pisaniu newsa na strone, chodzi mi o cos takiego jak na tym forum przy pisaniu mozna dac przycisk np [b] i pobrubia tekst. Patrzylem na kod Coyote, ale wolal bym cos latwiejszego.</wiki>

</asm>


Mój post nie na temat ale to już któryś post który czytam odnośnie w PHP w którym ludzie się pytają czy PHP może wykonać coś po stronie klienta.

CZY WY NIE ROZUMIECIE ŻE PHP TO JĘZYK SERVER-SIDE :-/
PHP jest wykonywane na serwerze a wynik tego co zrobi jest przekazywany klientowi, PHP nie może ingerować w nic po stronie klienta czyli np. odczytać pliku z dysku itp.. 

PHP to jak robota na zamówienie: 
1. Nadajesz komuś robotę i ustalasz warunki (Odpalasz plik PHP z parametrami np. x.php?a=1&b=1...)
2. Ktoś wykonuje robote I NIE MASZ WPŁYWU NA TO CO ROBI JAK JUŻ TO ROBI (USTALASZ WARUNKI PRZED ZLECENIEM) (PHP wykonuje się na serwerze)
3. Po skończonej robocie ten ktoś mówi co zrobił, ile mu to czasu zajęło itp. (PHP zwraca rezultat swoich dokonań do przeglądarki)
0

Dodaj to do FAQ :) Potem będziemy już tylko linki wstawiać :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1