PHP w Krasnalu (proste pytanie)

0

Chcę zacząć bawić się w PHP i zainstalowałem sobie Krasnal Serv. Potem zrobiłem plik html, a w nim

<? echo ("abc"); ?>

I co? I nic. Jak odpalam ten plik html to absolutnie nic się nie dzieje.
Co zrobić, żeby PHP dałało mi poprawnie? Łatwo się domyśleć, że w dziedzinie konfigurowania apaczów i innych takich jestem całkiem zielony.

0

Nie zapisuj jako html tylko jako php [!!!]

0

Zmieniłem, przeciągam na mojego Firefox'a i nadal nic. Nic!!

0
Bucz napisał(a)

Zmieniłem, przeciągam na mojego Firefox'a i nadal nic. Nic!!

Skoro przeciągasz na FF tzn, że nie odpalasz go za pomoć krasnalna, znajdż główny katalog dokumentów apache i i tam wgraj plik, później wpisz w FF

http://localhost/test.php

jeżeli nazwałeś plik test.php

0

Łaaa! Działa!
Dziex.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1