[php] nie odczytuje cookies

0

Cześć. Okazało się, że zapisuje cookie, ale z jakimś chyba opóźnieniem :| Anyway mam nowy problem. Nie chce mi odczytywać cookie. Mój kod to:

<?
  $ciacho=$_COOKIES["ciacho"];
  echo($ciacho);
?>

Nie wypisuje nic. A cookie na kompie jest.
U szczytu wytrzymałości próbowałem wpisywać: $ciacho=$_COOKIE["ciacho"], ale to też nic nie daje.

0

Zobacz co wyświetli print_r($_COOKIE) lub print_r( $HTTP_COOKIE_VARS );
:> Po prostu ciastko, nie ciastka :>

0
Qyon napisał(a)

Zobacz co wyświetli print_r($_COOKIE) lub print_r( $HTTP_COOKIE_VARS );
:> Po prostu ciastko, nie ciastka :>

Obydwa wyświetlają: Array()
A jak dopiszę ["ciacho"] nic nie wyświetla ani jedno, ani drugie

0

po pierwsze to nie $_COOKIES a $_COOKIE, po drugie wypisało "Array()" bo nie zrobiłeś pewnie jak ci kazano [diabel] tylko napisałeś "echo" zamiast "print_r", a po trzecie to pamiętaj że ciacho jest widoczne w tablicy $_COOKIE dopiero po przeładowaniu strony

0
Adamo napisał(a)

po pierwsze to nie $_COOKIES a $_COOKIE

Już się nauczyłem :)

, po drugie wypisało "Array()" bo nie zrobiłeś pewnie jak ci kazano [diabel] tylko napisałeś "echo" zamiast "print_r"

Nie, no napisałem print_r

, a po trzecie to pamiętaj że ciacho jest widoczne w tablicy $_COOKIE dopiero po przeładowaniu strony

Ale to nie jest w ogóle widoczne.
Zapisywałem ciastko, a potem nawet wielokrotnie odświeżałem stronę, wyłączałem przeglądarkę, włączałem jeszcze raz... I nic...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1