[js+php] rozdzielczosc i kolory

0
<script language="JavaScript"> document.cookie = "width="+screen.width; document.cookie = "height="+screen.height; </script>

no i mamy dostępne teraz w php 2 zmienne width i height z tym że dopiero po praeladowanu strony a jak zrobic bez przeładowania strony i w jaki sposob pobrac w jakich kolorach internauta oglada stronę

0

może nie rób tego na ciachach tylko np zrób skrypcik zapisujący otrzymane metodą GET zmienne np "width" i "height" np:

<?php
 $plik=@fopen('stat.txt','a+');
 fputs($plik,$_GET['width'].'/'.$_GET['height']."\r\n");
 fclose($plik);
?>

a na stronce napisać np coś takiego:

<script language="JavaScript"><!--
document.write('<img src="tenskrypt.php?width='+screen.width+'&height='+screen.height+'" width=1 height=1>');
//--></script>

a co do wykrywania ilości kolorów to wejdź sobie na pierwszego bloga czy stronke domową kogoś i 90% ludzi podnieca się umieszczając na nich tego typu skrypty, podejrzyj se źródła i masz :)

0

może nie rób tego na ciachach tylko np zrób skrypcik zapisujący otrzymane metodą GET zmienne np "width" i "height" np:

<?php
 $plik=@fopen('stat.txt','a+');
 fputs($plik,$_GET['width'].'/'.$_GET['height']."\r\n");
 fclose($plik);
?>

a na stronce napisać np coś takiego:

<script language="JavaScript"><!--
document.write('<img src="tenskrypt.php?width='+screen.width+'&height='+screen.height+'" width=1 height=1>');
//--></script>

a co do wykrywania ilości kolorów to wejdź sobie na pierwszego bloga czy stronke domową kogoś i 90% ludzi podnieca się umieszczając na nich tego typu skrypty, podejrzyj se źródła i masz :)

Niestety Twoje rozwiązanie zapisuje do pliku tylko ukosnik. moze jakis inny pomysl? a co do kolorow podaj jakis link przejrzalem kilkanascie blogow ale nie znalazem tego albo przeoczylem :-)

0

ja napisałem to tylko jako przykład jak to mniej/więcej można zrobić, ale dziwne że nie działa, bo sprawdziłem u siebie i jakimś cudem zadziałało, no ale cóż, a co do palety kolorów to nie mogę teraz znaleźć żadnej stronki z tym, bo jak się czegoś szuka to tego nie ma a tak to jest :) ale na tym forum kilkadziesiąt topiców niżej widziałem zdaje mi się w kogoś topicu w jego kodzie na to skrypcik :)

0

ja napisałem to tylko jako przykład jak to mniej/więcej można zrobić, ale dziwne że nie działa, bo sprawdziłem u siebie i jakimś cudem zadziałało, no ale cóż, a co do palety kolorów to nie mogę teraz znaleźć żadnej stronki z tym, bo jak się czegoś szuka to tego nie ma a tak to jest :) ale na tym forum kilkadziesiąt topiców niżej widziałem zdaje mi się w kogoś topicu w jego kodzie na to skrypcik :)

a ja znalazlem cos takiego ale nie wiem za bardzo jak to wykorzystać

switch($_GET['scr']) {
              case '640x480'  : $buf[1]++; break;
              case '800x600'  : $buf[2]++; break;
              case '1024x768' : $buf[3]++; break;
              case '1152x864' : $buf[4]++; break;
              case '1280x1024': $buf[5]++; break;
              default: $buf[6]++; break;
       }
       switch($_GET['colorbit']) {
              case '4' : $buf[7]++; break;
              case '8' : $buf[8]++; break;
              case '16': $buf[9]++; break;
              case '24': $buf[10]++; break;
              case '32': $buf[11]++; break;
              default: $buf[12]++; break; 
			    } 
0

to raczej do robienia statystyk jak już skryptem pobierzesz głębie kolorów i rozdzielczość.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1