[PHP]Top lista

Odpowiedz Nowy wątek
..::Reder::..
2004-07-14 10:56
..::Reder::..
0

Witam !
Mam 2 pytania :
1.Potrzebuje zrobić liste pierwszych 10 liczb zapisanych w pliku , ale mało sie znam na php . Próbowałem to zrobić ale mi niewychodzi.
2.Jak usunąć linie z pliku ?

Pozostało 580 znaków

2004-07-14 11:04
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0
  1. ale jak są napisane te cyfry w pliku??
    123456.... itp
    1
    2
    3
    itp
    czy
    1 costam 2costam 3cośtam...

  2. Jedną wybraną czy w pliku jest jedna?

    • możesz użyć wyrażeń regularnych
    • jeżeli nie umiesz wyrażeń regularnych to mozesz odczytac zawartość pliku (fopen(); + fread();) wrzucić ją do jakiegoś textarea, wywalić linie a potem zapisać (fputs();) :P
    • ew. string repleace ;)

Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

..::Reder::..
2004-07-14 11:11
..::Reder::..
0

1.Plik wygląda tak :
1,plik3.zip
13,plik2.zip
18,plik1.zip
4,dziennik.zip
1,plik.zip

2.Prosze daj jakiś przykład bo od wczoraj w PHP programuje :P.

Pozostało 580 znaków

2004-07-14 13:20

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

To będzie mniej więcej tak (najprościej jak sie da):

$plik = file("plik.txt");
for ($i = 0; $i < 10; $i++)
{
    $tabl = explode(',', $plik[$i];
    $liczba = $tabl[0];

    $file = $tabl[1];

    echo $liczba . "   " plik: " . $file;
}

gone...

Pozostało 580 znaków

..::Reder::..
2004-07-14 14:50
..::Reder::..
0

Niedziała :(

Skrypt ilości pobran wygląda tak (może to coś pomoże) :

$lines=file("download.dat");

for($n=0; $n<count($lines); $n++)
{
$str=explode(",",$lines[$n]);
if(chop($str[1])=="plik1.zip")
{
echo "Liczba pobrań : \n".$str[0];
break;
}
}

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0