Cookies JScript + PHP

0

Czesc.
Cookies zapisuje w JScripcie:

<script>
function SetCookie(sName, sValue)
{
  date = new Date();
  date.setTime(date.getTime() + 1000*60*2);   //30 min 1000*60*30
  document.cookie = sName + "=" + escape(sValue) + "; expires=" + date.toGMTString();
}

SetCookie("visited", "true");
</script>

Teraz chcialem tak zapisane ciasteczko odczytac w PHP czyli

<?
echo $_COOKIE['visited'];
?>

No i problem w tym ze zawsze jest puste a wiem ze jest zapisywane bo w Java Scripcie normalnie moge je czytac.

Wiem ze moge w php uzyc setcookie() ale tu nie chodzi o to i nie pytajcie dlaczego!.
Chce tylko sie dowiedziec jak sie dostac do tego ciasteczka z poziomu PHP.
Z ciekawostki wymienie ze testujac skrypt na lokalnym serwerze wszystko dziala :) ale po wyslaniu na serwer www juz ciasteczka jak by nie ma ale w java scripcie jest ono dostepne.

Oczywiscie strone niejednokrotnie "przeladowalem" :).

0

Też próbowałem zrobić to napisał markac i nie wychodziło mi. Proszę o pomoc.

P.S. Jak zapisać plik (i czy w ogóle się da) na dysku użytkownika który wszedł na moją stronę (coś jak

setcookie()

, ale chciałbym zapisać plik tekstowy np. w katalogu TEMP)? Próbowałem w trybie offline i było OK, ale kiedy uploadowałem stronę na serwer to stronka nie chciała zapisać pliku TXT na dysku C. Dlaczego? Czy ktoś ma jakiś pomysł lub gotowe rozwiązanie?

Tomasz Wójcik - prgTW
[email protected]

0

stronka nie chciała zapisać pliku TXT na dysku C. Dlaczego? Czy ktoś ma jakiś pomysł lub gotowe rozwiązanie?

Ale masz glupie pytania, a jakbys wszedl na moja stronke a ja bym ci autoexeca zrobil z format c:.

Co do cookie to w js jeszcze ustawia sie domene (tak do konca nie wiem o co z tym chodzi) i jakies zabezpieczenie, moze cos to zmieni.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1