[PHP] ciasteczka i sesje

Odpowiedz Nowy wątek
2003-11-19 16:53

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

domyslnie php konczy sesje (op. na ciasteczkach) zaraz po wylaczeniu okna przegladarki. jak zrobic, zeby dana sesja trwala gdy tylko dany uzytkownik wejdzie na strone

Pozostało 580 znaków

mephir
2003-11-19 19:00
mephir
0

zostaja ci tylko cookies z bardzo wydluzonym czasem przechowywania :-(

Pozostało 580 znaków

2003-11-22 11:34

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

domyslnie php konczy sesje (op. na ciasteczkach) zaraz po wylaczeniu okna przegladarki. jak zrobic, zeby dana sesja trwala gdy tylko dany uzytkownik wejdzie na strone

Hmmm jak ja kombinowalem sesja zostala zapisywana na serwie (podalem jakas tam sciezke) a uchwyt jakby do sesji byl w cookie i dopoki cookie jest aktywny dopoty sesja jest ok.
Ale teraz mialem problem bo chcialem zrobic tak (sklep netowy) ze ktos sie loguje i wskakuje jego koszyk z tego samego kompa to wtedy wskakiwal mi zawsze ten sam koszyk bo jest odnosnik do tego samego cookie :) i tu sie troche zakrecilem.
Da sie jakos kasowac pliki sesji na serwie ? Albo jak ustawic seje zeby tylko istniala przez czas otwarcia przegladarki ?

Pozostało 580 znaków

mephir
2003-11-22 23:12
mephir
0

w konfiguracji php.ini lub w httpd.conf(only Apache) juz nie pamietam trzeba ustawic
i bedzie kasowal =]

Pozostało 580 znaków

2003-11-24 02:46

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 15 lat temu

0

Da sie jakos kasowac pliki sesji na serwie ?

sprobuj funkcji session_destroy()

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0