[PHP] problem z funkcją

Odpowiedz Nowy wątek
2003-06-09 23:24

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Jak sprawdzić, jaki jest adres strony, który otworzył moją stronę? Wiem, że jest to zmienna $HTTP_REFERER, ale jeżeli moja strona została włączona przez link do domeny to zamiast oczekiwanego url-a otrzymam adres swojej domeny (np. www.costam.prv.pl).

//http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=35681 - m.M

Pozostało 580 znaków

2003-06-09 23:47

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

no i chyba tak powinno być

może w JS spróbuj window.top.document.referrer


Pozostało 580 znaków

Anonim
2003-06-10 11:59
Anonim
0

Chyba zle wytlumaczylem :-* . Mam stronke, która ma dwa adresy : jeden bezpośrednio do domeny a drugi jest aliasem (czyli np z prv.pl). Gdy strona jest wlaczona do domeny (czyli np z katalogu onetu) to funkcja referrer dziala poprawnie, jednak jesli ktos wpisuje alias to referrer zwraca mi adres mojego aliasu. Wiem ze moglbym nie uzywac aliasu, ale wtedy strona ma zbyt trudny do zapamietania adres. Czy da sie jakos pobraz adres url strony, ktora otworzyla moja strone, nawet jezeli moja strona jest aliasem ?

Pozostało 580 znaków

2003-06-11 13:37

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 12 godzin temu

0

Czy da sie jakos pobraz adres url strony, ktora otworzyla moja strone, nawet jezeli moja strona jest aliasem ?

Nie. Wynik jaki dostajesz w opisanym przez Ciebie przypadku, jest jak najbardziej logiczny, gdyz "aliasy" to nic innego jak zwykla niewidoczna ramka, ktora laduje Twoja strone. Dlatego zwraca Ci zawsze adres aliasu.

Jedynym wyjsciem byloby wstawienie php do strony generowanej przez prv.pl :), ale to oczywiscie niemozliwe. Moze istnieje cos takiego jak HTTP_REFERER drugiego stopnia? :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0