[PHP] odczytywanie cookie

0

Dobra możecie mnie powiesić, ale nie mam czasu na szukanie. Prosze tylko o odpowiedź. Strona index.php wysyła cookie. Przechodze do strony cos.php i jak odczytac tu cookie ?? :-| :-( :-/ ??

0

Jak w index.php dałeś komende np. "setcookie('nazwa','wartość');" no to w cos.php można to odczytać tak: echo($nazwa); i wyświetli sie słówko 'wartość' :-P

0

ja nie wiem, wszyscy trują od dawna o tablicach super globalnych
a jednak nie do wszystkich dociera :p

0

piechnat: to i tak zalezy od tego jak serw jest skonfigurowany, bo ja np. na swoim shellu nie musialem kozystac z tablicy... :-D

0

piechnat: to i tak zalezy od tego jak serw jest skonfigurowany, bo ja np. na swoim shellu nie musialem kozystac z tablicy... :-D

  1. jak by powiedział roSzi: wpajanie dobrych nawyków
  2. założe się że stempek ma konto na serwie komercyjnym z
    register_globals na off i stwierdzi że mu nie działa
    to co napisał Zbysiek
0

Chyba jestem totalnym matołem. ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-(
plik a.php:

Strona

pokazuje sie tylko A

a b.php:

i nie pokazuje sie nic

0

Chyba jestem totalnym matołem. ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-(

misiu :-* nie rozpaczaj, przeczytaj dokłądnie to:
http://www.php.net/manual/pl/function.setcookie.php
zobaczysz że wpadłeś w tzw. częstą pułapkę, czyli ciacho jest
widoczne po przeładowaniu, a poza tym najprawdopodobniej
musisz skorzystać z tablicy $_COOKIE['nazwa_ciacha'] ;-)

0

moim zdaniem tak powinno być:

Strona

0

skoro nie dziala to talibice:

$HTTP_COOKIE_VARS

or beter

$_COOKIE

0

sprubuje......

Dobra ale dlaczego w kursach jest inaczej ??

I dla waszej wiadomosci konto mam na piwko.pl [hurra]

Nie placzcie na ortografie w tym poscie bo pisze go ze szkoly z iMaca i nie mam polskiej klawiatury.

0

Dobra ale dlaczego w kursach jest inaczej ??

bo tablice super globalne pojawiły się od PHP 4.1.0
a zmiany ustawień domyślnych pojawiły się od PHP 4.2.0

natomiast kursy są przestarzałe, równie dobrze mógłbyś się uczyć
JavyScript pod różne przeglądarki z kursó z przed roku i te nauki
włożyć w buty, bo document.layers już dawno nie istnieje, a
document.all jeszcze ciągną w IE ale i tak standardem
jest Document Object Model.

0

Warning: fopen(pluginy.n) [function.fopen]: failed to create stream: Permission denied in /home/piwko/users/website.pl/s/sasclan/inter/pluginy.php on line 73

konto na piwko.pl :-(

0

Stempek: a wklej kod po dokonaniu zmian.

0

Stronka wrzucona na free.komrel.net działa. Wrzuciłem kopie na piwko.pl i nie działa :-/ Ale macie skrypt:

Może piwko.pl ma ograniczenia ?!?!

0

Ustaw odpowiednie prawa i będzie ok.

0

Dobra działa :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1