Kod petycji nie działa. Zapłacę

0

Kod który pozwalał zapisać petycje przestał działać. Potrzebuję pomocy w naprawieniu go. Zapłacę..

1

Może najpierw spróbuj opisać problem i pomyślimy co można zrobić. Co to znaczy, że nie działa? Czy jest jakiś komunikat błędu? Co to za system petycji?

0

@Michal Swietochowski: No ale ten kod niewiele mówi. Druga sprawa - odważyłeś się pokazać ten kod, który jest na produkcji? Nie zdziwiłbym się gdyby KTOŚ sobie usunął Tobie te wszystkie petycje.

0

dzieki. Jestem laikiem

0

Niestety ten kod jest podatny na ataki typu SQL Injection.

Na szybko zmień kod w ten sposób, aby się ochronić, dodając dodatkowo po require_once("connect.php"):

require_once("connect.php");

if (!isset($_GET['id']) || !is_numeric($_GET['id'])) {
echo 'Błąd'; die;
}

0

@Michal Swietochowski:

Ten kod nie ma NIC wspólnego z aktywnym dodawaniem (co sz.p. nie zauważyli).
Jaki kod ma ? Polecam przeczytanie wiersza ze słowem form

A że jest koszmarnie słabiutki, to inna sprawa. To się nie nadaje do publicznej eksplaotacji - chyba że chcesz, żeby z twojego serwera sie rozchodziły treści np "zamordowac prezydenta"

0

Ten portal ma pełno dziur. Firewall go trochę ratuje. Jeśli chcesz pomoc, to odezwij się na priv.

2
Shiba Inu napisał(a):

Ten portal ma pełno dziur. Firewall go trochę ratuje. Jeśli chcesz pomoc, to odezwij się na priv.

Firewal NIE RATUJE przed sql injection

0

Niedobrze jest. Daj to komuś to zabezpieczenia, zanim ktoś z twojej strony zacznie rozsyłać maile o bombach.

screenshot-20230110183732.png

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1