Dlaczego poniższy kod nie dodaje zdjęcia do katalogu serwera ?

0

zobacz co masz w $uploadfile i zweryfikuj czy to jest poprawna ścieżka zapisu.

0

Scieżka do formularza jest taka: https://serwer2133356.home.pl/program1_formularz.html

A to po przesłaniu pliku: https://serwer2133356.home.pl/program2_kod.php

I komunikat, że plik nie został przesłany: https://serwer2133356.home.pl/program2_kod.php

uda�o si� jeste� po��czony z baz� danych
Possible file upload attack!
Here is some more debugging info:

1

nie myl adresu ze ścieżką. musisz wskazać folder na serwerze, który istnieje by go zapisać.

0

Tak jak pisze @Panczo - masz źle ustawioną ścieżkę.Spróbuj tak:

$upload = __DIR__.'/';
0

czy to mam napisać ze słowem DIR i kreskami __ __ z dołu ?

0

To: $upload = DIR.'/'; nie działa. Proszę o kolejne propozycje.

0

And... He is back!!!

adamon napisał(a):

czy to mam napisać ze słowem DIR i kreskami __ __ z dołu ?

Tak, z kreskami...

0

Tak zrobiłem i nie działa

0

programowanie nie polega na oczekiwaniu na rozwiązanie, a znalezieniu rozwiązania.

Zapis pliku polega na tym, że należy znać miejsce na dysku, i mieć uprawnienia do zapisu.
Skoro Twój własny kod cię przewyższa to proponuję, napisać skrypt PHP który stworzy plik tekstowy. Co pozwoli przybliżyć się do rozwiązania.

Zacznij tu: https://www.w3schools.com/php/php_file_create.asp

1

@adamon: No niestety ale nic się nie zmieniło od ostatnich Twoich postów. Oczekujesz kompletnego rozwiązania nie wnosząc nic w zamian poza skopiowaniem kodu z innej strony. Z tym DIR chciałem Cię tylko naprowadzić gdzie leży problem a niestety Ty "ślepo" wpisujesz WSZYSTKO co wyczytasz w odpowiedziach w nadziei, że zacznie to działać. Ja się jednak "poddaję".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1