Odświeżenie skryptu po upływie wyznaczonego czasu lub po naciśnięciu przycisku

0

Cześć, mam takie szybkie pytanko jak odświeżyć kod php poprzez naciśnięcie przycisku lub po upływie np. 30 sekund?
Mam taki skrypt

try{
  $polaczTS3 = TeamSpeak3::factory(dane połączenia);

  $klienci = $polaczTS3->clientList();
  foreach($klienci as $klient)
  {
    $IPnaStronie = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    $IPnaTS3 = $klient['connection_client_ip'];
    $TS3nick = $klient['client_nickname'];

    if($IPnaTS3 == $IPnaStronie)
    {
      i tutaj się robi hash ip, i łączy klienta ts3 z kontem na stronie poprzez ip.
    }
  }
}catch(Exception $e){
  echo "Kod błędu:".$e->getCode();
}

I chciałbym dodać do tego ifa "else", który będzie wyświetlał przycisk do odświeżenia $klienci = $polaczTS3->clientList(); lub odświeżenie będzie automatyczne co 30 sekund.

if($IPnaTS3 == $IPnaStronie)
{
  i tutaj się robi hash ip, i łączy klienta ts3 z kontem na stronie poprzez ip.
}
else
{
  Na jesteś połączony z naszym serwerem TS3, połącz się za pomocą domeny:
}

Istnieje możliwość odświeżenia tylko tego kodu php czy muszę odświeżać całą stronę? Bo nie znalazłem nic innego oprócz Execute PHP, lub odświeżania strony za pomocą header()

1

Ale kto miałby "odświeżyć" ten skrypt? Klient? Czy server sam z siebie?

ZeuberO napisał(a):

Istnieje możliwość odświeżenia tylko tego kodu php czy muszę odświeżać całą stronę? Bo nie znalazłem nic innego oprócz Execute PHP, lub odświeżania strony za pomocą header()

No możesz strzelić AJAX'em, jeśli możesz jakoś gościa zautentykować.

0

Wolałbym żeby ten skrypt odświeżał klient przyciskiem, ale jak jest z tym dużo zabawy to może server sam z siebie np. po 15 - 30 sekundach

0
ZeuberO napisał(a):

Wolałbym żeby ten skrypt odświeżał klient przyciskiem, ale jak jest z tym dużo zabawy to może server sam z siebie np. po 15 - 30 sekundach

No to strzel AJAX'em.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1