Update projektu do 8.0 - MacOS

0

Mam problem, że projekt zacząłem na 7.3 ale podczas wyszło, że muszę użyć 8.0 więc dałem update do 8.0 i nadal nie działa. Jakieś pomysły?
Zrzut ekranu 2021-02-28 o 20.39.34.png

Screen w załączniku

2

Nie wklejaj screenów. Wklejaj kod w odpowiednich znacznikach.
Co masz w tych linijkach które tu pokazują błędy? Wklejaj zawartość tych linijek.
P.S. co ma do tego MacOS? Mam nadzieję, że to nie była próba pochwalenia się MacPro:) Niedługo będzie jak na innych forach..."ach i jeszcze jedna rzecz, studiuje prawo"

0

Chciałem pokazać error razem z wersją php, co ma kod do tego. Współczuję, jeżeli uważasz to za próbę pochwalenia się mac. Nie chcesz pomóc i nie znasz odpowiedzi to po prostu jej nie udzielaj. Napisałem, że to macos, poniewaz nie wspiera już php 7.3+ i trzeba mieć brew.sh. A całkiem możliwe, że w tym jest wina. Podejrzewam, że na Windowsie nie byłoby tyle bawienia się z tym dlatego to napisałem.

Załącz kod, bo tak to jak mamy zgadywać co i dlaczego pokazuje błąd? Napisałeś poza tym, że wcześniej też nie działało:

dałem update do 8.0 i nadal nie działa.

Nie wiem jak jest na Macu, ale pierwsze słyszę, żeby system wymagał konkretnej wersji PHP. Pewnie @cerrato coś na ten temat wspomni.

0

Ale co ma kod do tego? Skoro tutaj jest problem z wersjami o które zresztą pytam. Nigdzie nie napisałem, że wcześniej nie działało. Problem z czytaniem i od razu rzucanie mięsem, że wyszczególniłem słowo 'MacOS'. Zapewne osoba która przerabiała to samo wiedziałaby o co chodzi i takiej tutaj szukałem

Masz pokazany błąd składni. Skoro jest błąd składni, to może być np. przecinek, średnik czy apostrof od stringa nie domknięty. Różnie bywa. Nie powinno tu być problemem upgrade z PHP 7.3 do 8. Jak rozwiązałeś sobie problem to ok. Na przyszłość wklejał kod, to będzie łatwiej CI pomóc.
Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1