Prośba o wyjaśnienie. WebApp.

0

Co to jest webapp?
Czy stosując php, mysql, js, html, css tworzę webapp?
Czy chodzi o brak przeładowywania po zastosowaniu AJAX?
Czytam o RestAPI. Czy to to?
Zaczynam się gubić w tych wszystkich technologiach!

W paru słowach (pewnie się nie da). I proszę o niekierowanie na linki bo te to sobie mogę sam znaleźć. Chodzi mi o proste wyjaśnienie.

Pozdrawiam
Radosław Głębicki

2

WebAPP z angielskiego - "Aplikacja Internetowa" czyli taka która potrzebuje internetu do działania gdyż przynajmniej część jej logiki jest wykonywana po stronie serwera. Nie ma tu znaczenia użyta technologia.

Radosław Głębicki napisał(a):

Czy chodzi o brak przeładowywania po zastosowaniu AJAX?

Nie. AJAX to tylko jedna z dostępnych technologii. Można z powodzeniem budować aplikacje webowe bez użycia ajaxa.

Radosław Głębicki napisał(a):

Czytam o RestAPI. Czy to to?

To trochę słabo czytasz. Większość (o ile nie wszystkie) artykuły czy książki poruszające to zagadnienie, już na początku opisują czym jest REST.

Radosław Głębicki napisał(a):

W paru słowach (pewnie się nie da). I proszę o niekierowanie na linki bo te to sobie mogę sam znaleźć. Chodzi mi o proste wyjaśnienie.

Podstawą pracy programisty czy tzw. informatyka jest umiejętność wyszukiwania informacji i przyswajanie ich. Trochę słabo że pomimo mnogości odpowiedzi na twoje pytania które można znaleźć w sieci, nadal zadajesz je na forum.

0

WebApp to pojęcie które w głównej mierze kojarzy się z js-em. A czym jest wspierane od tyłu to już zwykle dalsza kwestia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1