Czy można zdefiniować interface w zewnętrznym pliku, a potem go jakoś zaimportować do klasy?

0

jwt

0
finito napisał(a):

jwt

??

0

Plik plik1.cs:

namespace n1
{
     public interface I1
     {
     }
}

plik plik2.cs

using n1;
public class myClass : I1
{
}

Pliki muszą być w tym samym projekcie

2

jak ktoś pisze skrótami to niech się nie dziwi ze skróty dostaje w odpowiedzi.
A odpowiedź to RTFM czyli weź jakaś książkę do programowania dla początkujących

0

@Grzegorz Świdwa: Ok, a dasz radę dać to samo w php?

2

Ale w czym problem? Tworzysz interfejs w jednym pliku, w drugim klasę i includujesz ten pierwszy plik, a najlepiej używasz namespace'ów do tego. I tyle.

2

Musisz poczytać o przestrzeniach nazw. W którym pliku kod się znajduje to nieistotne, liczy się ulica, znaczy się przestrzeń nazw

0

@serek: Ok, za moment trochę dokładniej opiszę o co chodzi, bo w tej chwili zajęty jestem. Dodałem include, ale przeglądarka zwraca error. Za moment wrócę.

1

@Grzegorz Świdwa: Okej, okej, już się połapałem, że muszę dodać "namespace nazwa_proj" i wtedy działa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1