Problemy z połączeniem z bazą danych mysql

0

Nie mogę połączyć się z bazą danych mysql. Gdzie tkwi błąd, co mam zmienić w tej frazie.
Piszę: w połączeniu serwer6542876.home.pl - nazwę serwera, użytkownika: 76656565_note_kz i na końcu hasło: 87gdkjsh. Otrzymuję komunikat: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /funkcje_bazy.php:6 Stack trace: #0 /funkcje_ksiazka_kz.php(3): include_once() #1 /admin.php(4): require_once('/funkcje_ksiazk...') #2 {main} thrown in /funkcje_bazy.php on line 6

<?php $link = mysql_connect("serwer6542876.home.pl","76656565_note_kz","87gdkjsh"); if (!$link) { echo 'Błąd: : Połączenie z bazą danych nie powiodło się. Spróbuj jeszcze raz później.'; exit; } mysql_select_db ("76656565_note_kz"); ?>

Dziękuję za szczegółową pomoc

1

Call to undefined function mysql_connect()

na tym etapie problem nie ma nic do MySQL, tylko do pehapa. Nie znalazł w/w funkcji
Jaka to wersja PHP, jaki serwer (Apache, WAMP, jeszcze inny pakiet), na twoim komputerze czy na jakimś hostingu?

0

Nie rozumiem. Co ja mam wpisać. Dziękuję za pomoc

1

Aaaa, nie zauważyłem, przepraszam.
Witaaaam Kooolegę!!!

a Kibana już działa?

1
  1. Nie korzystaj z mysql tylko mysqli, funkcje mysql zostały usunięte z php już dawno
  2. na 99% odpalasz to z serwera home.pl więc nie łącz się tam przez domenę bo dostęp z zewnątrz jest zablokowany i ile nie skopali konfiguracji. Musisz podać zamiast domeny to "localhost".
0

dziękuję

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1