AJAX przez SSL (zmienna $_REQUEST[] zwraca 0)

0

Dzień dobry.

Próbuję przekazać dane między plikami przy pomocy ajaxa. Skrypt działa bez zarzutu na moim lokalnym serwerze (XAMPP), jednak na hostingu z SSL już nie. Zmienna $_REQUEST[] z odpowiednim indeksem, zwraca zawsze 0. Podejrzewam, że to przez SSL. Jak mogę to rozwiązać?

if ($_REQUEST["pass"] != "tutaj moj hash")
	die("Błąd logowania " . $_REQUEST["pass"]);

Powyższy kod zawsze powoduje wywołanie die i zwraca Błąd logowania 0

Proszę o pomoc
Dziękuję
M.

0

Czemu request a nie post? Pokaż ajaxa

0

Wysyłam postem, ale zmienna w php nazywa się $_REQUEST[], przynajmniej zawsze tak używałem.

function sendXML(path, strParams)
{
	var xmlhttp; 
	
	if (window.XMLHttpRequest) 
		xmlhttp = new XMLHttpRequest(); 
	
	else 
		xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
	
	xmlhttp.onreadystatechange =
		function () 
		{
			if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
			{
				if (this.responseText != "")
				{
					alert(this.responseText);
					location.reload();
				}
			}
		}
	
	xmlhttp.open("POST", path, true);				
	xmlhttp.send(strParams);
}
function log_in()
{
	var pass = prompt("Podaj hasło");
	
	var data = new FormData();
	data.append("pass", "" + md5(pass));
	//alert(md5(pass));
	
	sendXML("plik.php", data);
}
2

Zobacz co masz na zmiennych var_dump($_POST) / var_dump($_REQUEST)

0

Dziwne.

Faktycznie, Odpowiedź siedzi w zmiennej $_POST. Tylko czemu u mnie w XAMPPie nie działał nigdy post tylko request?

1
mpaw napisał(a):

Dziwne.

Faktycznie, Odpowiedź siedzi w zmiennej $_POST. Tylko czemu u mnie w XAMPPie nie działał nigdy post tylko request?

https://www.php.net/manual/en/reserved.variables.request.php

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1