Swiftmailer problem z wysyłaniem

0

Witam chcę zrobić prosty formularz kontaktowy na początku próbowałem z normalną funkcją mail() ale przerzuciłem się na swiftmailer'a po poradzie jednego z użytkowników. Konfiguruję to na hostingu cba.pl tak wyglądają ich ustawienia
screenshot-20200315174304.png
Tutaj mam swój kod

<?php 
  if(isset($_POST['submit'])){
  require_once 'vendor/autoload.php';
  $subject = $_POST['subject'];
  $mail = $_POST['mail'];
  $msg = $_POST['msg'];

  // Create the Transport
  $transport = (new Swift_SmtpTransport('mail.cba.pl', 587))
    ->setUsername('[email protected]')
    ->setPassword('haslo')
  ;
  
  // Create the Mailer using your created Transport
  $mailer = new Swift_Mailer($transport);
  
  // Create a message
  $message = (new Swift_Message($subject))
    ->setFrom([$mail => 'Test'])
    ->setTo(['[email protected]' => 'A name'])
    ->setBody($msg)
    ;
  
  // Send the message
  $result = $mailer->send($message);
  }
?>
<!DOCTYPE html>

<head>
  <title>Form submission</title>
</head>

<body>
  <form method="POST" action="">
    <input type="email" name="mail" required>
    <input type="text" name="subject" required>
    <textarea name="msg" id="" cols="30" rows="10" required></textarea>
    <input type="submit" value="Wyslij">
  </form>

</body>

</html>

Tak wygląda struktura plików
screenshot-20200315174427.png
Pytanie co robię źle, że wiadomość nie dociera ?

1

Jakieś exception wywala? Albo chociaż coś zwraca?

Ustaw from na mail pochodzący z takiej domeny, na jakiej jest strona. Teraz nawet maila tam nie masz ustawionego, tylko losowy string.

0

Ustaw from na mail pochodzący z takiej domeny, na jakiej jest strona. Teraz nawet maila tam nie masz ustawionego, tylko losowy string.

->setFrom(['[email protected]' => 'Test'])

W ten sposób ?
Gdzie mogę sprawdzić czy coś takiego wywala w network'u w konsoli ?

0

A co zwraca $result?

0

Fatal error: Uncaught Swift_TransportException: Expected response code 354 but got code "554", with message "554 5.5.1 Error: no valid recipients " in /profiles/r/ra/ral/raloseq/rzemycki.cba.pl/vendor/swiftmailer/swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php:457 Stack trace: #0 /profiles/r/ra/ral/raloseq/rzemycki.cba.pl/vendor/swiftmailer/swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(341): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->assertResponseCode('554 5.5.1 Error...', Array) #1 /profiles/r/ra/ral/raloseq/rzemycki.cba.pl/vendor/swiftmailer/swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/EsmtpTransport.php(305): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->executeCommand('DATA\r\n', Array, Array, false, NULL) #2 /profiles/r/ra/ral/raloseq/rzemycki.cba.pl/vendor/swiftmailer/swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php(390): Swift_Transport_EsmtpTransport->executeCommand('DATA\r\n', Array, Array) #3 /profiles/r/ra/ral/raloseq/rzemycki.cba.pl/vendor/swiftmailer/swiftmailer/lib/cl in /profiles/r/ra/ral/raloseq/rzemycki.cba.pl/vendor/swiftmailer/swiftmailer/lib/classes/Swift/Transport/AbstractSmtpTransport.php on line 457
taki error mi zwraca

0

Dobra jutro spróbuje na domeny.pl

0
Raloseq napisał(a):

Witam chcę zrobić prosty formularz kontaktowy na początku próbowałem z normalną funkcją mail() ale przerzuciłem się na swiftmailer'a po poradzie jednego z użytkowników. Konfiguruję to na hostingu cba.pl tak wyglądają ich ustawienia
screenshot-20200315174304.png
Tutaj mam swój kod

<?php 
  if(isset($_POST['submit'])){
  require_once 'vendor/autoload.php';
  $subject = $_POST['subject'];
  $mail = $_POST['mail'];
  $msg = $_POST['msg'];

  // Create the Transport
  $transport = (new Swift_SmtpTransport('mail.cba.pl', 587))
    ->setUsername('[email protected]')
    ->setPassword('haslo')
  ;
  
  // Create the Mailer using your created Transport
  $mailer = new Swift_Mailer($transport);
  
  // Create a message
  $message = (new Swift_Message($subject))
    ->setFrom([$mail => 'Test'])
    ->setTo(['[email protected]' => 'A name'])
    ->setBody($msg)
    ;
  
  // Send the message
  $result = $mailer->send($message);
  }
?>
<!DOCTYPE html>

<head>
  <title>Form submission</title>
</head>

<body>
  <form method="POST" action="">
    <input type="email" name="mail" required>
    <input type="text" name="subject" required>
    <textarea name="msg" id="" cols="30" rows="10" required></textarea>
    <input type="submit" value="Wyslij">
  </form>

</body>

</html>

Tak wygląda struktura plików
screenshot-20200315174427.png
Pytanie co robię źle, że wiadomość nie dociera ?

Sprawdź czy za pomocą tych danych możesz zalogować się w np. thunderbird, to da nam wskazówkę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1