Utrata Sesji na subdomenie

0

siema, otóż zrobiłem wszystko raczej dobrze

    $_SESSION['logged'] = Login($Connect_Server);

    session_set_cookie_params(60000000, '/', '.ciapek.com');
    ini_set('session.cookie_domain', '.ciapek.com');

ale na subdomenie biorąc echo $_SESSION['logged'];
nic nie pokazuje a powinno pokazać id usera

0

Pokaż cały kod z tym echo.

0
Patryk27 napisał(a):

Pokaż cały kod z tym echo.

proszę bardzo, cały kod subdomeny index.php

<?PHP
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', TRUE);

require_once('connect-pdo.php'); 

var_dump($_SESSION['logged']);

?>
0

Gdzie masz session_start()?

0
Patryk27 napisał(a):

Gdzie masz session_start()?

tutaj w connect-pdo.php

<?PHP
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', TRUE);

try{
    $Connect_Server = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=dbname', 'root', 'pass');
    $Connect_Server->exec("set names utf8");

    $Connect_Server->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
}catch(PDOException $e){
    echo "Connection failed: " . $e->getMessage();
}
    session_start();
?>
0

Dokumentacja session_set_cookie_params mówi:

you need to call session_set_cookie_params() for every request and before session_start() is called.

Czy ten warunek jest w Twoim kodzie spełniony?

0
Patryk27 napisał(a):

Dokumentacja session_set_cookie_params mówi:

you need to call session_set_cookie_params() for every request and before session_start() is called.

Czy ten warunek jest w Twoim kodzie spełniony?

na domenie mam tak:
connect-pdo.php

<?PHP
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', TRUE);

try{
    $Connect_Server = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=dbname', 'root', 'pass');
    $Connect_Server->exec("set names utf8");

    $Connect_Server->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
}catch(PDOException $e){
    echo "Connection failed: " . $e->getMessage();
}

    //session_set_cookie_params(0, '/', '.ciapek.com'); - jeżeli to odkomentuje nie mogę sie zalogować na stronie.
    ini_set('session.cookie_domain', '.ciapek.com');
    session_start();
?>
2

for every request

... sugeruje, że na subdomenie też to powinieneś wołać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0