Problem Z Pętlą - Preferencje Użytkownika

0

Chciałbym stworzyć menu z preferencjami użytkownika.

Mam jednak mały problem.

Aktualnie mam tylko taki kod, który znalazłem w internecie:

<script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/sweetalert2@8"></script>

//buttons
const offAnimationsButton = $(".offAnimations"),
onAnimationsButton = $(".onAnimations"),

// Events
offAnimationsButton.on("click", () => {localStorage.setItem('animations', 'off');   Swal.fire({
position: 'mid-end',
type: 'error',
title: 'Example Title - ON',
showConfirmButton: false,
width: 850 
}); removeAnimations();});

onAnimationsButton.on("click", () => {localStorage.removeItem('animations', 'off');     Swal.fire({
position: 'mid-end',
type: 'success',
title: 'Example Title - OFF',
showConfirmButton: false,
timer: 2000,
width: 850 
}); location.reload();});

// Functions removing
const removeAnimations = () => {
$(".animated").removeClass("animated"), $(".fas.fa-cog.fa-spin").removeClass("fa-spin")
},

// After page reload checks     
localStorage.getItem("animations")&&removeAnimations();


//On website
<span class="onAnimations">
<i class="fas fa-circle circleON2"></i>
</span>   

<span class="offAnimations">
<i class="far fa-circle circleOFF2"></i>
</span>

Jak widać - została użyta "biblioteka" sweetalert, która działa poprawnie.
Lecz nie wiem co dodać do kodu, żeby ukryć dany element.

Z tego co mi się wydaje - brakuje pętli, która określi w kodzie kiedy dany element ma być ukryty a kiedy pokazany.
Coś na takiej zasadzie:

if (xxx == włączone) {

Lorem Ipsum # 1

}

else (xxx == wyłączone) {

Lorem Ipsum # 2

}

Lecz brakuje mi umiejętności, aby napisać taką pętlę po prostu :(
Jeżeli jakaś miła duszyczka mogłaby pomóc napisać taką pętle pod mój problem - byłbym bardzo wdzięczny i chętnie taką osobę wynagrodzę :D

0
youmound napisał(a):

https://www.w3schools.com/howto/howto_js_toggle_hide_show.asp

A jakbym chciał np ukryć kawałek kodu JS (np padający śnieg na stronie)?
Bo widzę tutaj, że jest tylko dla div'ów, a śnieg jest w JS.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1