PHP Warning: Illegal string offset

0

Witam,
po kilku dniach działania tego kodu:
https://github.com/jaggedsoft/php-binance-api/blob/master/php-binance-api.php

nagle zaczęło mi wywalać takie warningi:

[11-Dec-2019 22:47:54 Europe/Berlin] PHP Warning:  Illegal string offset 'symbol' in .......  on line 1389
[11-Dec-2019 22:47:54 Europe/Berlin] PHP Warning:  Illegal string offset 'bidPrice' in .......  on line 1390
[11-Dec-2019 22:47:54 Europe/Berlin] PHP Warning:  Illegal string offset 'bidQty' in  .......  on line 1391
[11-Dec-2019 22:47:54 Europe/Berlin] PHP Warning:  Illegal string offset 'askPrice' in  .......  on line 1392
[11-Dec-2019 22:47:54 Europe/Berlin] PHP Warning:  Illegal string offset 'askQty' in .......  on line 1393

to jest od wywoływania funkcji bookPrices();
Dlaczego po paru dniach działania kodu na VPS nagle zaczęło wywalać powyższe warningi? próbowałem ponownie plik załadować i dalej te warningi, zrestartowałem VPS i dalej warningi, odczekałem parę godzin od restartu VPS odpalam i działa, czemu tak? W czasie jak na VPS nie działało próbowałem odpalić na stacjonarce i działało zawsze. Od czego to zależy, da się jakoś zabezpieczyć przed tym, bo przecież się może powtórzyć.

3

Na szybko patrząc, to najpierw jest jakiś request do API, a potem jego wynik jest chyba do tej funkcji, która wali warningami, wrzucany. Więc możliwości mogą być takie:

  1. Coś w API się zmieniło i klucze w tablicy nazwy zmieniły, a kod PHP, z którego korzystasz, nie został dostosowany.
  2. Wcześniej miałeś warningi wyłączone, więc o nich nie wiedziałeś.
0

warningi mam cały czas włączone i wczesniej ich nie bylo, a nawet jeśli coś się zmieniło w API to czemu mi działalo na stacjonarce a na VPS nie skoro to jest dokladnie ten sam kod?

2

Zrób sobie jakieś logowanie tego co zwraca API i będziesz wszystko wiedział.

0
jurek1980 napisał(a):

Zrób sobie jakieś logowanie tego co zwraca API i będziesz wszystko wiedział.

no i wiem

{"code":-1003,"msg":"Way too much request weight used; IP banned until 1576169030247. Please use the websocket for live updates to avoid bans."}

tylko jak użyć websocket?

1

Pewnie i tak skończysz z jakimś gotowcem z netu. Hasło do szukania "PHP Binnace websocket" daje jakieś wyniki na Github. To nie jest zmiana jednej linijki kodu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1