Wyświetlanie miesięcy pomiędzy 2 datami

0

Witam serdecznie.
Potrzebuje wyświetlić listę miesięcy wraz z ilością dni jakie posiada dany miesiąc. Załóżmy ze mamy przedział 1.01.2018 - 22.10.2019.
Chciałbym wyświetlić informacje w stylu styczeń - x dni, luty - u dni.... itp.

W jaki sposób to zrobić ?:)

0

Rzuć okiem na https://www.php.net/manual/en/function.cal-days-in-month.php albo https://www.w3schools.com/php/func_cal_cal_days_in_month.asp - to jest funkcja, która zwraca ilość dni w podanym miesiącu.

2

Jeśli nie chcesz się bawić ręcznie to, to jest najlepsza biblioteka do dat i takie metody do tego co chcesz posiada https://carbon.nesbot.com/docs/

1
mr_jaro napisał(a):

Jeśli nie chcesz się bawić ręcznie to, to jest najlepsza biblioteka do dat i takie metody do tego co chcesz posiada https://carbon.nesbot.com/docs/

Biblioteczka Laravelowa jest idealna ;)

rozwiązanie dla potomnych :

       $period = CarbonPeriod::create('2019-01-01', '1 month', '2019-10-01');
        foreach ($period as $dt) {
            echo $dt->format("Y-m"). " - dni w miesiacu ". $dt->daysInMonth . "<br>\n";
        }

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1