Jak obsłużyć formularz na single pageu, używając dodatkowo Wordpress?

0
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
    $to = "adres na który wysyłam"; // this is your Email address
    $from = $_POST['email']; // this is the sender's Email address
    $tel = $_POST['tel'];
    $kod = $_POST['kod'];
    $content = $_POST['message'];
    test_input($from);
    test_input($tel);
    test_input($kod);
    test_input($content);
    $subject = "Form submission";
    $subject2 = "Copy of your form submission";
    $message = "Numer telefonu: " . $tel . "Kod Pocztowy: " . $kod . "Wiadomość: " . "\n\n" . $content;
    $message2 = "Here is a copy of your message: " . "Numer telefonu: " . $tel . "Kod Pocztowy: " . $kod . "Wiadomość: " . "\n\n" . $content;

    $headers = "From:" . $from;
    $headers2 = "From:" . $to;

    
    mail($to,$subject,$message,$headers);
    mail($from,$subject2,$message2,$headers2); // sends a copy of the message to the sender
    }

    function test_input($data) {
        $data = trim($data);
        $data = stripslashes($data);
        $data = htmlspecialchars($data);
        return $data;
      }
    
?>
<form action="" class="first-part__form" method="post">
         <input type="tel" name="tel" required class="first-part__input" placeholder="NR TELEFONU*" title="Podaj numer telefonu" autofocus>
        <input type="text" name="kod" pattern="[0-9]{2}\-[0-9]{3}"  title="FORMAT XX-XXX" class="first-part__input" placeholder="KOD POCZTOWY">
        <input type="email" name="email" class="first-part__input" required placeholder="EMAIL*" title="Podaj email">
        <input type="text" name="message" class="first-part__input" required placeholder="WIADOMOŚĆ*" title="Wpisz wiadomość">
       <input type="submit" class="first-part__submit" value="Wyślij">
</form>

Wszystko umieszczone jest w pliku index.php
ten skrypt php umieszczony jest nad <form>
Chcę też, żeby wszystko dobywało się na tej stronie.

Skrypt ma wysłać maila, jednak maila nie wysyła, ani w jedną, ani w drugą stronę

2

Wrzuć kod jako załącznik, albo użyj ```bloku```, żeby go osadzić w poście.

Pytanie podstawowe - co chcesz osiągnąć? "Obsłużyć formularz" to bardzo nieprecyzyjne określenie. Kod, z tego co widzę, ma wysyłać e-maile - ale może ty chcesz, żeby robił coś innego? Dalej - co się dzieje, ew. co powinno a się nie dzieje? Maile nie są wysyłane? Są wysyłane, ale trafiają tylko pod jeden adres? Daj więcej informacji.

0
Sensacyjny Sebastian napisał(a):

Wrzuć kod jako załącznik, albo użyj ```bloku```, żeby go osadzić w poście.

Pytanie podstawowe - co chcesz osiągnąć? "Obsłużyć formularz" to bardzo nieprecyzyjne określenie. Kod, z tego co widzę, ma wysyłać e-maile - ale może ty chcesz, żeby robił coś innego? Dalej - co się dzieje, ew. co powinno a się nie dzieje? Maile nie są wysyłane? Są wysyłane, ale trafiają tylko pod jeden adres? Daj więcej informacji.

Chcę wysłać maile z danymi z formularza.
Cała strona jest oparta na customowym, napisanym przeze mnie 'motywie', no i mam problem z obsłużeniem tego formularza w taki sposób aby mail został wysłany, na wskazany adres w $to, jak i resendowany do mnie, jako kopia, Wszystko powinno dziać się na jednej stronie.

1
if(isset($_POST['submit'])){

Wewnątrz formularza nie masz żadnego elementu posiadającego name="submit".

test_input($from);

Takie wywołanie funkcji nic nie da, bo ona zwróci przerobioną wartość, a ty tej wartości nigdzie nie przypiszesz. Powinno być $zmienna = test_input($zmienna). Ew. możesz przerobić funkcję tak, by argument był przekazywany przez referencję.

0

Dobra, dzięki działa.
A teraz mam problem, że jak wyślę formularz, mail ładnie dochodzi. Ale jak chcę opuścić lub wyjść ze strony to mi wyskakuje popup, ze dane mogą zostać utacone i po wciśnięciu kontynuuj, wysyła się pusty mail. Jak tego uniknąć?

1

Nie prościej ogarnąć CF7?

0
czysteskarpety napisał(a):

Nie prościej ogarnąć CF7?

Niestety nie mam pojęcia jak wykorzystać CF7 w kodzie, zachowując customowe stylowanie formularza

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1