Laravel + routes

0

Witajcie,
czy lub jak idzie zrobić przekierowanie typu

domena.pl/?serviceId=xx&orderid=xx

na konkretną stronę jeśli występuje coś takiego?
Szukam, szukam i nie mogę nigdzie zaleźć.

0

Nie rozumiem pytania, wytłumacz dokładnie co chcesz osiągnąć. Nie potrafisz odczytać parametrów?

0
mr_jaro napisał(a):

Nie rozumiem pytania, wytłumacz dokładnie co chcesz osiągnąć. Nie potrafisz odczytać parametrów?

Chciałem wyważyć otwarte drzwi :D
Parametry umiem odczytać.
Bardziej zależało mi na tym, że jak będzie konstrukcja

 /?costam=costam

to wtedy przekieruje na inną stronę (za pomocą Route::get()).
Dzięki mr_jaro za nakierowanie :)

0

Najprościej:
Plik: /routes/web.php

use Illuminate\Support\Facades\Input;

if(Input::get('serviceId') && Input::get('orderId')) {
    Route::get(); // Gdy są podane parametry
} else {
    Route::get(); // Gdy ich nie ma
}
1
Przem4S napisał(a):

Najprościej:
Plik: /routes/web.php

if(isset($_GET['serviceId']) && isset($_GET['orderId'])) {
    Route::get(); // Gdy są podane parametry
} else {
    Route::get(); // Gdy ich nie ma
}

Boże widzisz i nie grzmisz, czemu w laravelu używasz $_GET? Wybaczę jeśli nic z laravelem nie miałeś wspólnego, natomiast jeśli masz, to nigdy bym cie nie zatrudnił.

0
  1. Możesz użyć po prostu redirecta
  2. Możesz po rozpoznaniu i walidacji parametrów GET, po prostu uruchomić konkretny kontroler, taki, który byłby uruchomiony przy wejściu na "konkretną stronę" - czyli okreslony URL.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1