Guzzle - zamykanie polaczenia?

Odpowiedz Nowy wątek
2019-08-08 21:56
0

Witam,

Czy w Guzzle można zamknąć połączenie? Szykam w dokumentacji i nic nie moge znaleźć. Druga sprawa, jeżeli mogę znamknąć to w sumie po co to robić? Przecież PHP to jezyk skryptowy. Po zakończeniu skryptu połączenie jest urwane i wczesniej czy poxniej serwer chyba powinien skumac i je zamknac?

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 22:56
0

Eee, może nie kumam, ale co ma Guzzle do tego? Guzzle służy do wysyłania requestów do jakiegoś API. Request wysłany, koniec zabawy. A to, czy zamknąć połączenie z bazą, to już powinno być zrobione po stronie API.

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 22:57
0

Nie chodzi mi o placzenie do bazy dnyach ale do klienta CURL ;-)

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:00
1

nic nie musisz zamykać ręcznie, po to jest ta biblioteka, żeby się nie troszczyć o pierdoły.

edytowany 1x, ostatnio: mr_jaro, 2019-08-08 23:01

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:01
1

Ok, sorki, trochę nadinterpretacja z mojej strony^^

Na stacku wyczytałem takie coś:

Guzzle does not close the open streams by as it does not know for how long you need them. You can either manually close the open streams by calling $response->getBody()->close() or you can let the Stream object's destructor do it (for which you obviously need to "destruct" that object).

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:03
0

@serek: gdy nie pobierasz danych ciągłych, tylko masz pełną zwrotkę w jednym pakiecie, czyli standardowe pobranie jsona, htmla, etc to nie trzeba nic robić, samo się zamknie, bo i połączenie się kończy.

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:08
0

Nie wiem, ja zawsze zamykalem polaczenie CURL w konstruktorze. Ale pewnie masz racje. A jak nie zamkne to cooo? :D

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:09
0

Sraczka bedzie? :D

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:11
poniatowski napisał(a):

Nie wiem, ja zawsze zamykalem polaczenie CURL w konstruktorze. Ale pewnie masz racje. A jak nie zamkne to cooo? :D

Ja nigdy nie zamykam przy guzzle i nie widziałem by ktokolwiek to robił. A robiłem na tym chociażby pobieranie 80k itemów z jednego api, wszystko trzeba było pojedynczo.

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:12
0

Ok, dzieki Bracie. Ma to sens. 5ka.

Pozostało 580 znaków

2019-08-08 23:13
0

Gdyby w dokumentacji napisali, że trzeba to by się zamykało, ale nic takiego nie widziałem.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: CCBot