PHPMailer problem z działaniem na home.pl

0

Witam,
mam taki kod, który bez problemów działa u mnie na localhost.

<?php
	session_start();
	require('phpmailer/PHPMailerAutoload.php');
	require_once('phpmailer/class.phpmailer.php');    // dodanie klasy phpmailer
	require_once('phpmailer/class.smtp.php');    // dodanie klasy smtp

	$subject = $_POST['subject'];
	$name = $_POST['name'];
	$email = $_POST['email'];
	$phone = $_POST['phone'];
	$content = $_POST['content'];

	$mail = new PHPMailer();    //utworzenie nowej klasy phpmailer
	$mail->isSMTP();
	$mail->Host = "smtp.gmail.com";    //adres serwera SMTP wysyłającego e-mail 
	$mail->Mailer = "smtp";    //do wysłania zostanie użyty serwer SMTP
	$mail->SMTPAuth = true;    //włączenie autoryzacji do serwera SMTP
	$mail->Username = "mój mail z gmail";    //nazwa użytkownika do skrzynki e-mail
	$mail->CharSet = 'UTF-8';
	$mail->From = "mój mail z gmail";    //Pełny adres e-mail
	$mail->FromName = "Ze strony";    //imię i nazwisko lub nazwa użyta do wysyłania wiadomości
	$mail->Password = moje hasło";    //hasło użytkownika do skrzynki e-mail
	$mail->Port = 465; //port serwera SMTP 
	$mail->Subject = $subject;
	$mail->Body = 'Witam,<br> z tej strony Pan/Pani ' .$name. '<br> Treść wiadomości: <br>' .$content. '<br> Numer telefonu: ' .$phone. '<br> Adres email: ' .$email;
	$mail->SMTPSecure = 'ssl';    // 
	$mail->SMTPAutoTLS = false;   //wyłączenie TLS
	 $mail->AddAddress("mój mail z gmail", "...");
	$mail->AddAddress ("mój mail z gmail", "...");    //adres skrzynki e-mail oraz nazwa
                                                //adresata, do którego trafi wiadomość
    if(!$mail->Send()) {
	echo 'Critical error';
	echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
	exit;
	}
	$_SESSION['respond'] = "OK";
	header('Location: index.php');
?>

a na stronie na home.pl mam taki błąd:

"Critical errorMailer Error: SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting"

Pomóżcie
Pozdrawiam

1

Mozliwości wiele. Może być port zablokowany itp. Ale najpierw zacznij od sprawdzenia ustawień Google i weryfikacji wieloetapowej.

0

Weryfikację dwuetapową mam wyłączoną jak i dostęp do mniej bezpiecznych aplikacji mam włączony.

0

Spróbuj port 587 tls

0

Bez zmian, niestety.

0

A może musisz wysyłać maile z tej samej domeny, na której jest strona postawiona?

0

Stworzyłem konto pocztowe na home.pl i wpisałem adres poczty z home.pl lecz nic się nie zmieniło.

0

a bez SMTP?

0

A jak to ustawić żeby było bez smtp? Bo coś tam z tym kombinowałem ale mi nie chciało wyjść. Mógłby ktoś podrzucić wersję bez smtp?

0
szaman219 napisał(a):

A jak to ustawić żeby było bez smtp? Bo coś tam z tym kombinowałem ale mi nie chciało wyjść. Mógłby ktoś podrzucić wersję bez smtp?

google->phpmailer without smtp

0

zgłos to do home. Zarzuć im skrypt, przekażą do bardziej technicznych i dostaniesz info.
Robilem tak z nimi kiedys, no problem

0

Dzięki za odpowiedzi jutro spróbuję, zobaczymy co z tego wyjdzie.

0

Wielkie dzięki wszystkim :)

Próba bez SMTP nie zadziałała ale napisałem na pomoc z home.pl i dostałem konkretne instrukcje(najpierw poprosił o dokładny kod php a potem pomógł z tym). Dla podobnych problemów: Rozwiązaniem było przypisanie tam adresu email z home.pl(po uprzednim stworzeniu konta pocztowego w serwisie pod swoją domeną).

0

Dziwne, no ale to home.pl więc wiadomo, nie może być prosto :)

0
szaman219 napisał(a):

Wielkie dzięki wszystkim :)

Próba bez SMTP nie zadziałała ale napisałem na pomoc z home.pl i dostałem konkretne instrukcje(najpierw poprosił o dokładny kod php a potem pomógł z tym). Dla podobnych problemów: Rozwiązaniem było przypisanie tam adresu email z home.pl(po uprzednim stworzeniu konta pocztowego w serwisie pod swoją domeną).

Przecież o tym samym pisałem, ze masz problem pewnie z domeną maila...

0

serek wiem dlatego napisałem, żę dziękuję wszystkim za pomoc. A bazując na tym co napisałeś spytałem jak to muszę skonfigurować tam na pomocy technicznej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1