Pobranie wiadomości zwrotnej z innego adresu

0

Cześć!
Z góry chcę zaznaczyć, że jestem paskudnie zielony w tych tematach, więc nie bijcie!
Mam sobie formularz na hostingu, który uniemożliwia wysyłania zapytań MySQL do bazy danych, która nie jest utworzona u nich.
Formularz działa przez ten skrypt:

<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.2/jquery.min.js"></script>

<script>

$(document).ready(function(){

$("#form1").on("submit",function(e){

e.preventDefault();

if($("#form1 [name='your_name']").val() === '')

{

$("#form1 [name='your_name']").css("border","1px solid red");

}

else if ($("#form1 [name='your_email']").val() === '')

{

$("#form1 [name='your_email']").css("border","1px solid red");

}

else

{

$("#loading-img").css("display","block");

var sendData = $( this ).serialize();

$.ajax({

type: "POST",

url: "http://saododaj.cba.pl/sendnij.php",

data: sendData,

success: function(data){

$("#loading-img").css("display","none");

$(".response_msg").text(data);


}

});

}

});

$("#form1 input").blur(function(){

var checkValue = $(this).val();

if(checkValue != '')

{

$(this).css("border","1px solid #eeeeee");

}

});

});
</script>

I saododaj.cba.pl (gdzie już można wysyłać zapytania na inne bazy danych) wysyła coś takiego:

$con = mysqli_connect($host, $userName, $password, $dbName);


$name = $_POST['name'];  
$surname = $_POST['surname'];  
$age = $_POST['age'];  
$sex = $_POST['sex'];  
$height = $_POST['height'];  
$weight = $_POST['weight'];  
$look = $_POST['look']; 
$personality = $_POST['personality']; 
$history = $_POST['history']; 
$token = $_POST['token']; 

$query2 = mysqli_query($con, "SELECT userDISID FROM tokens WHERE token='".$token."'");
$userDISID = mysqli_fetch_row($query2);



$query = mysqli_query($con, "SELECT * FROM tokens WHERE token='".$token."'");


    if (!$query)
    {
        die('Error: ' . mysqli_error($con));
    }

else if(mysqli_num_rows($query) == 0){
	
	echo "Nieprawidłowy token.";
}

else{
$userDISID2 = implode("|",$userDISID);
	 $sql3 = "INSERT INTO kartyPostaci (token, userDISID, isVerified, name, surname, age, sex, height, weight, look, personality, history) VALUES ('$token', '$userDISID2', 1, '$name', '$surname', '$age', '$sex', '$height', '$weight', '$look', '$personality', '$history')";

	 $query3 = mysqli_query($con, $sql3);
	 
	 $sql4 = "DELETE FROM tokens WHERE token = '$token'";
	 $query4 = mysqli_query($con, $sql4);
	echo "Dodano kartę $userDISID2";
}

I teraz chcę, by wiadomość "Nieprawidłowy token" lub wiadomość "Dodano kartę" wyświetlała się na głównej stronce, zamiast na saododaj.cba.pl
Mam nadzieję, że zrozumiale to wytłumaczyłem :P
Dzięki z góry za pomoc!

1

A czy jesteś pewien, że to blokada po stronie hostingu, a nie bazy? Częściej/zazwyczaj spotkam sytuację, w której to baza jest przyblokowana, żeby nie dopuszczać połączeń z zewnątrz.

0
cerrato napisał(a):

A czy jesteś pewien, że to blokada po stronie hostingu, a nie bazy? Częściej/zazwyczaj spotkam sytuację, w której to baza jest przyblokowana, żeby nie dopuszczać połączeń z zewnątrz.

Jestem pewien, że to blokada po stronie hostingu.
Po pierwsze: zapytania z cba.pl działają
Po drugie: zapytania z discordowego bota działają
Tylko z tego hostingu nie działają :<

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1