Logowanie w Laravelu - dodatkowy formularz

Odpowiedz Nowy wątek
2019-06-05 20:21
0

Witam serdecznie.

Mam pytanie do systemu logowania w Laravelu (wykorzystuje 5.8).

Dodałem standardowe logowanie za pomocą:

php artisan make:auth

I teraz mam pod domena.pl/register i domena.pl/register mam system rejestracji logowania.
To działa mi poprawnie.

Chciałbym na stronie głównej (czyli w domana.pl) dodać dodatkowy formularz logowania.

Zrobiłem taki formularz na stronie głównej:

<form method="POST" action="http://domana.pl/login" id="registration_form">
 <input type="hidden" name="_token" value="RLRmSgFz3TrhXp7exjAzCDABf3OCErbf5DvxKCNI">
  <input type="email" name="email"  placeholder="Login" required>
  <input type="password" name="password"  placeholder="Hasło" required>
  <button type="submit" >Zaloguj</button>
</form>

Jednak po wysłaniu tego tego formularza nie następuje logowanie, a strona wraca na stronę główną.
Wie ktoś jak to naprawić? :)

Pozostało 580 znaków

2019-06-05 20:31
0

To nie możesz po prostu zrobić skrótu do tego register co już masz (DRY)? albo wywołać metodę rejestracji i zrobić routing pod to?


Pozostało 580 znaków

2019-06-05 20:49
0

A jak zrobić "skrót" do register? Myślałem że jak w form podam action z adresem /login - to zadziała mi to logowanie :(

Pozostało 580 znaków

2019-06-05 21:03
1

zadziała, po prostu coś robisz źle, powinieneś zacząć od sprawdzenia jaką zwrotkę dostajesz, jakie przekierowanie, jaki error. Np jeśli na pałe przykleiłeś co tam masz to ten token na sztywno być nie może, on jest generowany dynamicznie i po jednym użyciu jest nieważny.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0