Gwiazdki ramka

0

Witam potrzebuję porady co zrobić aby gwiazdki otoczyły cały napis czyli stworzyły wyświetliły się również w pionie z prawej,jak i lewej strony

<?php
	print '*****************************  <br> <b>'; 
print 'imie  <br> <b>';
      print 'Nazwisko  <br> <b>';
			print ' <br> <b>';
      print ' telefon  <br> <b>';
		  print '*****************************  ';
			
			
			


?>
0

Musisz dodać printowanie z prawej i z lewej :D

print '* imie * <br> <b>';
0

Tyle tylko, że to będzie wyglądało mniej więcej tak:

***************************
* imie *
* nazwisko *
***************************

Ja by mto zrobił na DIV'ach

0

@leonpro778: nie wiem co autor chce osiągnąć, ale można użyć sprintf, który sformatuje to uzupełniając spacjami do określonej długości. Sposobów jest mnóstwo, musi powiedzieć jaki chce efekt końcowy.

0

@Desu: również nie wiem za bardzo o co chodzi szczególnie jak widzałem TE znaczniki:

<br> <b>

:)

0

Chodzi o uzyskanie takiego efektu, aby rząd górny i dolny połączyły się ze sobą, poprzez ścianę pionową utworzoną również z gwiazdek, a wtedy cały napis zostanie otoczony przez nie.

0

Nwm, wyjaśniłeś to tak po łebkach, nie łatwiej zrobić to divem tutaj dale przykład:
https://jsfiddle.net/2zf7acmq/

0

Ale mu chodzi o gwiazdki.

Możesz zrobić to tak: https://www.w3schools.com/cssref/css3_pr_border-image.asp

0

Problem nie do przejścia.

0
Ferdek2019 napisał(a):

Problem nie do przejścia.

Faktycznie ...

0

Podałem Ci wyżej link jak to zrobić za pomocą obrazka przecież. Nie widzę powodu czemu nie mógłbyś tego użyć. Najprostszy i najszybszy sposób chyba.

0

Mówiłem zrobić to na DIV'ach. Bez obrazków na samych znakach:

<div class="content">
	<div class="row"></div>
	<div class="text-line">
		<div class="col-char-left"></div>
		<div class="col-char-right"></div>
		imię: Bla bla bla vfvsdfsdfsd
	</div>
	<div class="text-line">
		<div class="col-char-left"></div>
		<div class="col-char-right"></div>
		Nazwisko: Bla bfsdfsd
	</div>
	<div class="row"></div>
</div>

i CSS:

div.row {
	width: 400px;
	overflow: hidden;
	white-space: nowrap;
}

div.row::after {
	content: '***************************************************************************************************************';
}

div.text-line {
	text-align: center;
	width: 400px;
	overflow: hidden;
	white-space: nowrap;
	position: relative;
}

div.col-char-left {
	position: absolute;
}

div.col-char-left:before {
	content: '*';
}

div.col-char-right {
	position: absolute;
	left: 98%
}

div.col-char-right:after {
	content: '*';
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1