Nie ładują się zdjęcia na serwer

Odpowiedz Nowy wątek
2019-02-22 10:39
0

Hej mam takie pytanko, nie ładują mi się zdjęcia na serwer. Wiem, że przyczyn może być 1001 i jednej nocy, ale chodzi mi o taką podstawową kwestię, jaką jest zmiana danych, czy podanie danych serwerowych. Kupiłem templatkę Lavarel na envato i nie mogę wgrać zdjęć. A że uczę się PHP tak trochę z drugiej strony, mam problem z rozwiązaniem tego problemu.

Jaka jest podstawowa przyczyna tego problemu i gdzie mogę znaleźć jej lokalizację?

jakis blad z konsoli? - Akihito 2019-02-22 11:11
a jak można sprawdzić cały serwis na konsoli? Od strony konsoli nie patrzyłem na to. Od frontu nie wyskakuje żaden błąd. - cmichalska 2019-02-22 11:57
wrywasz za duzy plik w php ini masz mzoe ogrnaiczenie. Sprqwdz logi systemowe apache2 logs errors i sprawdz laravel stroage logs laravel.log - masterO 2019-02-22 14:21

Pozostało 580 znaków

2019-03-03 12:09
1

Templatka nie powinna miec mozliwosci wgrania zdjec co najwyzej otwiera sie okno modal i jest jakis input (file) wlozony dla pokazania co i jak. DOpiero sam musisz to zrobic po stronie backendu. Mozesz na dwa sposoby wgrac pliki.

  1. Albo normalny formularz ze wybierasz plik i wysylasz formularz do metody i cyk dziala
  2. Albo wgrywasz przez ajaxa czyli tworzysz formularz w locie dodajesz plik i wysylasz do kontrolera ajax a tam juz dodajesz plik i dajeesz odpowiedxz na front

Jezeli jednak masz ktores z tych opcji juz zrobione i nadal nie mozesz wgrac pliku to:

  1. albo masz filtry na typ pliku i mussiz usunac filtr albo dodac typ pliku jaki chcesz wgrac
  2. albo masz ustawiony za maly rozmiar pliku w php.ini
  3. moze wgrywasz 10 plikow naraz a masz limit na 2 pliki tylko

Musisz pokazac kod z backendu jak odbierasz plik to mozemy cos wiecej powiedzeic tak to ciezko stwierdzic

Pozostało 580 znaków

2019-03-03 12:32
0

Na początek sprawdziłbym uprawnienia do modyfikacji folderów na serwerze.


Pozostało 580 znaków

2019-03-05 06:59
0

odnośnik miał zły adres w jednym z pliku public. Musiałem cofnąć adres przekierowania do właściwego pliku. Dzięki za pomoc.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0