nowe okienko w odsyłaczu php

0

Witam!
Mam taki mały problem chciałbym oby po kliknięciu w odsyłacz otwierało się małe okienko, mam taki kod, ale nie działa:

echo "<a href='javascript:window.open(info.php?id=".$row['id'].")'>Zmień status</a></td></td>";

Dziękuje za sugestie

0

A wpisałeś w google "how to create link opened in new window?" Jeśli nie, to polecam. Jeśli masz kłopoty z j. ang. to też polecam naukę :) Sorry za uszczypliwość, ale do tego co chcesz osiągnąć wystarczyło tylko trochę (max 5 min.) poczytać o tagu A w htmlu.

0

siedzę nad tym od rana:):):)

0

Spróbuj tak:

$row['id']="123"; // gdyby problem był w braku deklaracji tej zmiennej
echo "<a href=\"#\" onclick=\"window.open('info.php?id=" . $row['id'] . "', '_blank', 'width=300,height=300');return false;\">Zmień status</a>";

Ale to trochę sztuka dla sztuki, lepiej wywal to otwieranie okna do funkcji i nie buduj przekombinowanych konstrukcji.

0

@Freja Draco: Co? target="_blank" już wyszedł z mody? A swoją drogą odradzam całkowicie takie otwieranie w nowym oknie. Dajmy wybór użytkownikowi, od tej przecież jest 3ci klawisz myszy lub ctrl+click.

0
axelbest napisał(a):

@Freja Draco: Co? target="_blank" już wyszedł z mody? A swoją drogą odradzam całkowicie takie otwieranie w nowym oknie. Dajmy wybór użytkownikowi, od tej przecież jest 3ci klawisz myszy lub ctrl+click.

Ale OP nie chce otwierać w nowej karcie chyba. On chce mieć nowe okienko ala popup.

0

@serek: https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/API/Window/open - robi to samo co target="_blank". A skoro OP chce otwierać np jakiegoś modala/popupa - to wystarczy, że wywoła konkretną funkcje na onclicku lub np. podepnie event pod jakieś ID/klasę w tym linku.
Edit:
Ok, może i ja źle kombinowałem - proszę - window.open(url,'name','height=200,width=150');

<button onclick="javascript:window.open('http://www.4programmers.net','name','height=200,width=150');">klik</button>
0

w ogóle co ten temat ma wspólnego z pehape

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1