zapis z bazy do tablicy

0

hej.
Chciałbym napisać kod który pozwoli mi zapisać nazwe z bazy items ( pole name) do tablicy w phpie. Mój kod:

$conn = mysqli_connect($serwer, $login,$haslo) or die("Nie odnaleziono bazy danych");
mysqli_select_db($conn, $baza) or die("Nie odnaleziono bazy danych");


$query = ("SELECT name FROM items") 
or die('Błąd zapytania'); 

$res = mysqli_query($conn, $query);
$a=array();

while($t = mysqli_fetch_row($res))
{
$a=$t;
}


 

Problem polega na tym że zapisuje mi tylko jeden rekord. Jak to rozwiązać?

0

Dodawanie nowych elementów robisz tak:

$a = [];
$a[] = 1;
$a[] = 2;
0
serek napisał(a):

Dodawanie nowych elementów robisz tak:

$a = [];
$a[] = 1;
$a[] = 2;

Pytanie jak to zastosować? bo wpisanie z reki mija sie z celem.

0

Po prostu:

$a[] = $t;
1

Sorry, ale to jest kurcze 1min googlowania. Więcej czasu zajęło Ci napisanie tego postu/tematu, nie licząc już czekania na odpowiedź... Ludzie miejcie szacunek dla innych użytkowników tego forum i chociaż trochę się postarajcie przez założeniem tematu...

1

Zaraz bedzie "Jak odczytac te tablice"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1