Problem SELECT obsługa formularza PHP

0

Witam. Zrobiłem formularz, który na podstawie id_zamowienia wyświetli czas jego złożenia. Niestety po wprowadzeniu id_zamowienia do formularza , obsługa formularza nie wyświetla czasu złożenia.

Kod formularza jest następujący:


<form method="post" action="obsform_id_zam.php">
Formularz - ID zamowienia<br><br>
id_zamowienia:<br>
<input type="text" name="id_zamowienia">
<input type="submit" value="Zapisz"/>
<input type="reset" value="Czyść dane" /> <br>
</form>


Kod obsługi formularza (czyli wywołanie SELECT):


<?php
$nazwaa=$_POST["id_zamowienia"];
require_once("info.inc");
$conn=mysqli_connect($host,$login,$haslo,$baza);
$sql="select czas_zlozenia from zamowienia where id_zamowienia='$nazwaa'";
 
$r=mysqli_query($conn,$sql);
 var_dump($r);
var_dump(mysqli_error($conn));
mysqli_close($conn);
 
?>


Tabela zamowienia:
title

Błąd jaki wyskakuje przy obsłudze formularza:
title

(object(mysqli_result)#2 (5) { ["current_field"]=> int(0) ["field_count"]=> int(1) ["lengths"]=> NULL ["num_rows"]=> int(1) ["type"]=> int(0) } string(0) "")

0

Nie wyświetla się bo nie pobierasz w żaden sposób danych z bazy.

0

Przecież pobieram select'em : select czas_zlozenia from zamowienia where id_zamowienia='" . $nazwaa . "'.

0

Wszystko jest prawidłowo. Nie wiem jak się teraz robi w PHP ale kiedyś można było przepisać na przykład do tablicy:

$array = mysqli_fetch_assoc($r);
print_r($array)
1

Robisz zapytanie ale nie pobierasz tych wyników (przykładowo) metodą fetch().

No, @Sarrus mnie ubiegł :D

0

A jak pobrać to tą metodą? :) bo nie mam o niej pojęcia :)

1
while($row = mysql_fetch_assoc($r))
    {
         echo $row['czas_zlozenia'].'<br />';
    }

Btw. @Sarrus już Ci pokazał :)

0
leonpro778 napisał(a):
while($row = mysql_fetch_assoc($r))
    {
         echo $row['czas_zlozenia'].'<br />';
    }

Btw. @Sarrus już Ci pokazał :)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_fetch_assoc() in C:\xampp\htdocs\obsform_id_zam.php:7 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\obsform_id_zam.php on line 7 :)

1

Literówka. Chodziło o MYSQLI:

while($row = mysqli_fetch_assoc($r))
    {
         echo $row['czas_zlozenia'].'<br />';
    }
0

Działa jak należy - dziękuje :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1