Pobranie wiersza z innej tabeli na podstawie wartości kolumny

0

Mam tabelę
tab.png
USER1_ID, USER2_ID to klucze obce do innej tabeli.

Chce pobrać zawartość tejże tabeli łącznie z informacjami z innej tabeli na podstawie USER1_ID by finalnie zwrócone zostały dane użytkownika o ID=5.

<?php

$partner = UserParter::where('USER2_id', '=', 2);

0
Nieposkromiony Kot napisał(a):

Chce pobrać zawartość tejże tabeli łącznie z informacjami z innej tabeli na podstawie USER1_ID by finalnie zwrócone zostały dane użytkownika o ID=5.

No to znakomicie, ale czy masz z tym jakiś problem, jeśli tak to jaki?
Pozwolę sobie założyć, że może zainteresuje Cię SQL JOIN - temat do wygooglania, np.
https://www.w3schools.com/sql/sql_join.asp

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1