Podłączenie bazy MySQL

0

Cześć dostałem w pracy zadanie na szóstkę trochę nie z mojej działki.
Przenoszę strone z CentOS + PHP + SQL na Windows 2008R2.
Strony udało się przenieść ale mam problem z podłączeniem do bazy dancyh.
Używałem eksportuj poprze MySQL Front i i importowałem również poprzez MySQL Front na Windows Serwer 2008R2.
Ale wywala mi błąd na stornie w miejscu gdzie powinno być tabela:
Dostęp do bazy dodany hasło ustawione. Ma cie pomysły jak można chciaż próbować namierzyć w czym tkwi problem?

$space="<table border=\"0\" width=\"100%\" height=\"4\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"><tr><td></td></tr></table>\n";
$ok="<font color=\"#008800\"><b>OK<b/></font>";
$bad="<font color=\"#AA0000\"><b>BŁĄD</b></font>";

$dzisiaj = (date ("Y-m-d"));

$conf ="baza.inc";
$fd = fopen ($conf, "r");
$ile = filesize ($conf);
$bbb = fread($fd, $ile );
fclose ($fd);

$ba = explode (" ", $bbb );
$bazka = mysql_connect ($ba[0], $ba[1], $ba[2]) or die ("<font size=\"4\"><b><br>Nie można połączyć się z MySQL !!!<br><b></font>");
if (mysql_errno()!==0) {echo "MySQL:$bad =".mysql_error();}

$zapytanie="USE WWW";
$sql = mysql_query($zapytanie);
if (mysql_errno()!==0) {echo "Baza:$bad =".mysql_error();}

$zapytanie="SELECT * FROM p_news WHERE data_do >= '$dzisiaj';";
$sql = mysql_query($zapytanie);
$ile = mysql_num_rows($sql);
if (mysql_errno()!==0) {echo "Baza:$bad =".mysql_error();}

A na stronie wywala mi taki błąd:

\n"; //$ok="OK"; //$bad="BŁĄD"; $dzisiaj = (date ("Y-m-d")); $conf ="baza.inc"; $fd = fopen ($conf, "r"); $ile = filesize ($conf); $bbb = fread($fd, $ile ); fclose ($fd); $ba = explode (" ", $bbb ); $bazka = mysql_connect ($ba[0], $ba[1], $ba[2]) or die ("
Nie można połączyć się z MySQL !!!
"); if (mysql_errno()!==0) {echo "MySQL:$bad =".mysql_error();} $zapytanie="USE WWW"; $sql = mysql_query($zapytanie); if (mysql_errno()!==0) {echo "Baza:$bad =".mysql_error();} $zapytanie="SELECT * FROM p_news WHERE data_do >= '$dzisiaj';"; $sql = mysql_query($zapytanie); $ile = mysql_num_rows($sql); if (mysql_errno()!==0) {echo "Baza:$bad =".mysql_error();} if ($ile>0) { $zapytanie = "SELECT * FROM p_news WHERE data_do >= CURDATE() AND active='ON' ORDER BY czas DESC"; echo ""; $kolor = "#fffff0"; $dzialaj=mysql_query($zapytanie); while ($pole = mysql_fetch_row($dzialaj)) { echo "". "". "". "". "
$pole[4]
$pole[1]

$pole[3]
$pole[6]
"; if ( $kolor == "#fffff0" ) { $kolor = "#eeffff"; } else { $kolor = "#fffff0"; } } echo "
\n"; } else { echo " Brak nowości"; echo "\n"; } ?>

0

wywala Ci na stronie tekst źródłowy php? a php w ogóle działa na tym serwerze?

0

Działa, mam już 2 inne strony działające na tym serwerze w oparciu o PHP i bazę MySQL.
Jakiś pomysł jak to ugryźć do diagnozy?

1

Zrób plik PHP o następującej zawartości i wyślij screenshot z poziomu przeglądarki:

<?php

echo 'Hello, World!';
0

nowym to zawsze dają najbardziej goowniane taski :)

0
Patryk27 napisał(a):

Zrób plik PHP o następującej zawartości i wyślij screenshot z poziomu przeglądarki:

<?php

echo 'Hello, World!';

Rozumiem że mi nie ufacie, ale PHP naprawdę działa;)

3

A jakie masz znaczniki otwierający i zamykający PHP ?

0
pol90 napisał(a):

A jakie masz znaczniki otwierający i zamykający PHP ?

No człowieku ozłocę Ciebie, nie zwróciłem na to uwagi, ale na oryginalnej maszynie (CentOS) znaczniki były typu <? i to działało po przeniesieniu już nie. Wystarczyło pododawać "php".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1