ZEND uruchamiany z podkatalogu.

0

Witam.
Mam aplikację działającą w oparciu o ZEND Framework. Chciałbym przenieść ją do podkatalogu jednak w żaden sposób nie mogę wykombinować jak to osiągnąć. Prosił bym o pomoc. Jeżeli chodzi o zenda jestem kompletnym laikiem...
Aktualna struktura
->system
->public_html
->public_html/public

Aktualnie dostaje informację:
Invalid controller specified

0

Po przeniesieniu
Struktura wygląda następująco.

->public_html/system
->public_html/subdir <-w tym miejscu jest index php.
->public_html/subdir/public

Documentroot Vhosta jest na public_html

0

no i właśnie tu masz problem. Zend wtedy szuka kontrolera/routing pasującego do uri: /subdir/ zamiast /. Co to za hosting?

0
no_solution_found napisał(a):

no i właśnie tu masz problem. Zend wtedy szuka kontrolera/routing pasującego do uri: /subdir/ zamiast /. Co to za hosting?

zenbox.pl Nie mam możliwości manewrowania katalogami.

0

jeśli to hosting współdzielony to szukałbym pod zend on shared hosting
ew. tutaj masz poradnik, tylko musisz mieć ssh:
https://help.dreamhost.com/hc/en-us/articles/215082387-Installing-Zend-Framework

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1