rowCount(); problem

0

Robię właśnie skrypt logowania bazując na kursie M.Zelenta, ale mam problem bo funkcja rowCount(); nie działa! Gdy wpisuje zapytanie w sqlite db browserze to działa, ale jak już chcę to zrobić z php to zawsze row count zwraca 0! A to nieprawda. Ktoś wie o co chodzi?
@czysteskarpety , @TomRZ ,

  $sql = "SELECT * FROM Users WHERE Name='admin' AND Password='root'";
  
  if($result = @$db->query($sql))
  {
	  echo "[Pierwszy if poszedł]";
	  $user_numbers = $result->rowCount();
	  echo $user_numbers;
	  if($user_numbers>0)
	  {
		 echo "[Drugi if poszedł]";
		$row = $result->fetch_assoc();
		$user = $row['user'];
		echo $user;
		
		
		$result->close();
		
	  }
0

Już mam, klasycznie wszystko przez sqlite, mam coraz więcej do tego sqlite zastrzeżeń, ale jest wygodniejszy, więc na razie będe go używać. Pomogł example #2 z http://php.net/manual/en/pdostatement.rowcount.php . Trzeba używać SELECT COUNT zamiast zwyklego select i potem num_rows();

1

chcesz powiedzieć, że robisz select * from ... where ... i zaciągasz WSZYSTKIE rekordy po to, żeby poznać ICH LICZBĘ???

0

@abrakadaber tak, ale przynajmniej działa :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1