wyswietlanie znaków

0

no i to samo zrobić w panelu admina, gdyż osoba która być może to będzie obsługiwać nie bedzie informatykiem i nie bedzie wpisywać FC- tylko FC przy dodawaniu nowego rekordu

0
$typ_oslonki = $mysqli->query('SELECT * FROM oslonki WHERE typ_oslonki!="" AND deleted = 0 ORDER BY typ_oslonki');
echo '<select name="typ_oslonki">';
while($row1 = mysqli_fetch_row($typ_oslonki)) {
if (substr($row1['typ_oslonki'], -1) == '-') {
    echo '<option value="'.substr($row1['typ_oslonki'], 0, strlen($row1['typ_oslonki']) - 1).'">'.substr($row1['typ_oslonki'], 0, strlen($row1['typ_oslonki']) - 1).$row1['typ_oslonki_opis'].'</option>';
} else {
   echo '<option value="'.$row1['typ_oslonki'].'">'.$row1['typ_oslonki'].$row1['typ_oslonki_opis'].'</option>';
}
}
echo '</select>';
?>

Spróbuj czegoś takiego

0

Wyświetla mi tą liste rozwijaną ale jest całkowicie pusta :(

0

Musisz debugować kod i znaleźć błąd, niestety ja za Ciebie tego nie zrobię.

0

Zamień mysqli_fetch_row na mysqli_fetch_assoc. Powinno teraz działać

0

No i działa, dziekuje. a jeszcze jedno pytanko czy istnieje taka funkcja co sprwdza ilosc znaków i dodaje nie poprawej tylko po lewej elementy?? takie coś jak strlen

0

a jednak nie działa bo tek kod który wyswietla sie na stronie, który jest prównywany z kodami z bazy zmniejsza sie o jedną pauze i podczas prównywania jest o nią krótszy i non stop bedzie mnie wysyłało do technologa

0
Poligon napisał(a):

No i działa, dziekuje. a jeszcze jedno pytanko czy istnieje taka funkcja co sprwdza ilosc znaków i dodaje nie poprawej tylko po lewej elementy?? takie coś jak strlen

strlen sprawdza ile znaków ma string, a nie jest od dodawania znaków za stringiem.
Nie ma operatora do prependowania stringa, aczkolwiek możesz zrobić to w ten sposób:

if(strlen($string) < 3) {
    $string = "Przed stringiem" . $string;
}
0

dziękuję tak też zrobiłem i pięknie działa

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1