Laravel data

0

Hej. Mam problem z dodanie javascript. A dokładnie nie wiem w którym miejscu dodać poniższy javascript tak aby funkcjonował.w moim projekcie ;/

$(document).ready(function() {
    $('#example').DataTable( {
        initComplete: function () {
            this.api().columns().every( function () {
                var column = this;
                var select = $('<select><option value=""></option></select>')
                    .appendTo( $(column.footer()).empty() )
                    .on( 'change', function () {
                        var val = $.fn.dataTable.util.escapeRegex(
                            $(this).val()
                        );
 
                        column
                            .search( val ? '^'+val+'$' : '', true, false )
                            .draw();
                    } );
 
                column.data().unique().sort().each( function ( d, j ) {
                    select.append( '<option value="'+d+'">'+d+'</option>' )
                } );
            } );
        }
    } );
} );

Poniżej kod z mojego projektu.

@inject('request', 'Illuminate\Http\Request')
@extends('layouts.app')

@section('content')
    <h3 class="page-title">@lang('global.assets.title')</h3>
    @can('asset_create')
    <p>
        <a href="{{ route('admin.assets.create') }}" class="btn btn-success">@lang('global.app_add_new')</a>
        <a href="#" class="btn btn-warning" style="margin-left:5px;" data-toggle="modal" data-target="#myModal">@lang('global.app_csvImport')</a>
        @include('csvImport.modal', ['model' => 'Asset'])

    </p>
    @endcan

    <div class="panel panel-default">
        <div class="panel-heading">
            @lang('global.app_list')
        </div>

        <div class="panel-body table-responsive">
            <table class="table table-bordered table-striped ajaxTable @can('asset_delete') dt-select @endcan">
                <thead>
                    <tr>
                        @can('asset_delete')
                            <th style="text-align:center;"><input type="checkbox" id="select-all" /></th>
                        @endcan

                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                        <th>@lang('xxx')</th>
                                                <th> </th>

                    </tr>
                </thead>
            </table>
        </div>
    </div>
@stop

@section('javascript') 
    <script>
        @can('asset_delete')
            window.route_mass_crud_entries_destroy = '{{ route('admin.assets.mass_destroy') }}';
        @endcan
        $(document).ready(function () {
            window.dtDefaultOptions.ajax = '{!! route('admin.assets.index') !!}';
            window.dtDefaultOptions.columns = [@can('asset_delete')
                    {data: 'massDelete', name: 'id', searchable: true, sortable: true},
                @endcan{data: 'title', name: 'title'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},
                {data: 'xxx', name: 'xxx'},

                {data: 'actions', name: 'actions', searchable: false, sortable: false}
            ];
            processAjaxTables();
        });
    </script>

@endsection
3

W widoku podajesz już jeden skryp w tagach

<script></script>

Możesz np. zrobić sobie kombinację obu skryptów i ładować je w tym miejscu. Dobrą praktyką jest też wyodrębnianie skryptów do oddzielnych plików, wtedy podajesz ścieżkę do pliku:

<script src="skrypt.js"></script>
0

W widoku ? W którym miejscu dokładnie ? w javascript.blade.php ?

1

Masz tam jakieś JSy już etc...
Masz frameworkowe ‚can’ co za tym idzie polityki a tego JS wstawic nie potrafisz?
W ogole wiesz co wklejony kod robi? Czy jedziesz na tzw. pałę? :)
@jurek1980 już Ci napisał. Czego oczekujesz jeszxze?

0
bonko napisał(a):

W widoku ? W którym miejscu dokładnie ? w javascript.blade.php ?

Już sobie poradziłem :) Dzięki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1