Wrzucanie strony napisanej w symfony 3 na server.

0

Cześć, mógłby mi ktoś bardzo szczegółowo wyjaśnić co trzeba zrobić, żeby wrzucić stronę napisaną w symfony 3.4.6 na server i to wszystko sprawnie działało zamiast wyświetlania listy katalogów.

0
Krwawy Polityk napisał(a):

np. https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-deploy-a-symfony-application-to-production-on-ubuntu-14-04
Potrzebny jest wlasny VPS

Ale działa to także, na serwerze www nie tylko lokalnie?

1
Otix12 napisał(a):
Krwawy Polityk napisał(a):

np. https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-deploy-a-symfony-application-to-production-on-ubuntu-14-04
Potrzebny jest wlasny VPS

Ale działa to także, na serwerze www nie tylko lokalnie?

Dziala. Samemu trzeba skonfigurowac VPS (Apache2, MySql, Php7).
Na hostingu nie probowalem, ale jak nie masz dostepu do powloki, to nie zainstalujesz Composera.

0

a czy nie wystarczy poprzez FTP przekopiować całego katalogu ze stroną na hosting?;)

0

Niespecjalnie mi to pomogło, korzystam z windowsa, możesz mi wytłumaczyć jak na nim to wszystko skonfigurować próbowałem z dokumentacji symfony composer require symfony/apache-pack ale gdy wrzucam to przez filezille na serwer po wczytaniu strony wyskakuje lista katalogów jak przejde do public to wczytuje się index.php z problem, Parse error: syntax error, unexpected 'const' (T_CONST), expecting variable (T_VARIABLE), czego nie mam gdy korzystam z wbudowanego w symfony serwera.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1