PHP localhost/ Wordpress localhost

0

Hej,

mam za zadanie dodanie kilka właściwości do insteniejacej juz strony Wordpressa, np. przycisk etc.
Strona jest na repozytorium github oraz na wrodpressie. Za pomocą git clone dodałam wszystkie foldery do siebie lokalnie.
Zostałam pokierowana, że niektóre zmiany jak np. dodanie przycisku mam wykonywać na wordpressie a nastepnie jego stylowanie mam dodać bezpośrednio w lokalnych plikach po dodaniu odpowiedniej nazwy w "style.css" a następnie push to repo. Nie rozumiem paru rzeczy? Dlaczego stylowania nie mozna dodac bezposrednio w Wordpressie oraz jak lokalna zmiana laczy sie z ta co jest na portalu Wordpressa?

Np. Portal Wordpress:

<button class="button1">Click</button>

Lokalny plik na komp. style.css:

.button1{
background-color: red;
}

Pewnie ten post da kilka powodów do śmiechu :).

Dzieki :).

1

Co rozumiesz przez "dodanie przycisku mam wykonywać na wordpressie"?
Elementy takie jak wspomniany <button class="button1">Click</button> dodaje się w plikach szablonu wordpressa, prawdopodobnie wp-content/themes/nazwa-szablonu. Do tych plików w functions.php lub po prostu przez tag <link> można załączyć pliki css ze stylami. W podanym przykładzie style odnoszą się do elementu za pomocą atrybutu class 'class="button1"' odpowiada .button1 w css.
Lokalne pliki nie mogą odziaływać na pliki na zewnętrznym serwerze, localhost to jest serwer lokalny na danym komputerze.

jakby co daj znać, czy ok, czy moze coś jeszcze doprecyzować

0
slav1977 napisał(a):

Co rozumiesz przez "dodanie przycisku mam wykonywać na wordpressie"?
Elementy takie jak wspomniany "<button class="button1">Click</button>" dodaje się w plikach szablonu wordpressa, prawdopodobnie wp-content/themes/nazwa-szablonu. Do tych plików w functions.php lub po prostu przez tag <link> można załączyć pliki css ze stylami. W podanym przykładzie style odnoszą się do elementu za pomocą atrybutu class 'class="button1"' odpowiada '.button1' w css.
Lokalne pliki nie mogą odziaływać na pliki na zewnętrznym serwerze, localhost to jest serwer lokalny na danym komputerze.

jakby co daj znać, czy ok, czy moze coś jeszcze doprecyzować

Problem rozwiązany, dodałam danego buttona na stronie Wordpressa, a następnie odnalazłam go lokalnie w gąszczu plików wp-content/.../.../... i dodałam stylowanie w CSS. Bardzo karkołomna praca jak na dłuższą metę, w moim odczuciu. Dziękuję za Twój czas.

0

Świetnie, powodzenia i jakby co pisz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1