Czy jest jakiś mechanizm laravela do wstawianie wartości w select

0

Mam pytanie czy laravel umożliwia jakoś wstawianie wartości w select w momencie kiedy były błędne dane w jakimś polu chodzi mi o to, że jak użytkownik się pomyli to, żeby przy cofnięciu to formularza były tam te wartości jakie użytkownik wpisał.

daje kod.

        if ($bool == true) {
        //var_dump($bledy);
           // print "dobrze";
            //return Redirect::to('glowna')->with('bledy','fffff');
            return back()->withInput()->withErrors($bledy);
            //return Redirect::to('glowna')->with('bledy',$bledy);
        }
        else {

No i html.

<div class="row">
    <div class="col-md-1 col-xs-1"></div>
    <div class="col-md-3 col-xs-3"><span class="normalna2">Jakie leki spożywałem</span></div>
    <div class="col-md-2 col-xs-2">
        <input type=text  id=leki[]  name=leki[] class=form-control placeholder="nazwa" value={{Input::old('leki[]')}}>
    </div>
    <div class="col-md-2 col-xs-2">
        <input type=text name=leki2[] class=form-control placeholder="dawka">
    </div>
    <div class="col-md-2 col-xs-2">
        <select name=leki3[]  class=form-control>
        <option value="1">Mg</option>
        <option value="2">ile litrow</option>
        <option value="3">ile sztuk</option>
        </select>
    </div>
</div>


<div class="row">
  <div class="col-md-1 col-xs-1"></div>
  <div class="col-md-3 col-xs-3"></div>
    <div class="col-md-4 col-xs-4">
      <div class="row">
        <div class="col-md-4 col-xs-4">
            <select name="leki_rok[]" class=form-control>
            <option value=""></option>
            @for ($i=0;$i < count($rok_zaczecia);$i++)
                <option value={{$rok_zaczecia[$i]}}>{{$rok_zaczecia[$i]}}</option>
            @endfor
            </select>
        </div>
        <div class="col-md-4 col-xs-4">
            <select name="leki_miesiac[]" class=form-control>
            <option value=""></option>
            @for ($i=0;$i <= 12;$i++)
                <option value={{$i}}>{{$i}}</option>
            @endfor
            </select>
            
        </div>
        <div class="col-md-4 col-xs-4">
            <select name="leki_dzien[]" class=form-control>
            <option value=""></option>
            @for ($i=0;$i <= 31;$i++)
                <option value={{$i}}>{{$i}}</option>
            @endfor
            </select>
            
        </div>
      </div>
    </div>
0

Służy temu właśnie ->withInput() w połączeniu z funkcją old.

1

Jakie zastosowanie mają nawiasy kwadratowe w polach w których wpisuje się tekst?
Poprawną formą old'a przy użyciu zbędnych nawiasów to:

Input::old('leki')[0]
0
CeKa napisał(a):

Jakie zastosowanie mają nawiasy kwadratowe w polach w których wpisuje się tekst?
Poprawną formą old'a przy użyciu zbędnych nawiasów to:

Input::old('leki')[0]

Dzięki a jeszcze takie jedno pytanie bo ja wiem jak to zrobić tylko czy można to prościej zrobić bo mam w select ustawioną datę i ta data ustawia się na date ostatniego wpisu, ale jak użytkownik się pomyli to ma ustawić na datę którą wpisał jak to zrobić, żeby było najprościej.

1

Użyć pola daty?
Czyli nie select a input type date...

0
Uczynny Terrorysta napisał(a):

Użyć pola daty?
Czyli nie select a input type date...

Patrz nawet nie wiedziałem, że w htmlu jest takie pole jak date, to ja się meczę z select.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1